avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura catre persoane fizice

As dori sa stiu daca se poate emite factura fiscala către o persoană fizică și ce date ar trebui să conțină ? Este de ajuns adresa si datele din buletin sau ar trebui si CNP-ul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 09:20, 14 Aprilie 2016
Din ce cunosc eu CNP-ul este obligatoriu. Cunosc societate comerciala(magazin angro) care a emis factura catre persoana fizica fara CNP , a fost amendata si a pierdut contestatia.
Conform art. 319 alin 20 din Codul Fiscal, CNP-ul nu este amintit ca cerinta obligatorie pentru a intocmi o factura. Deasemenea CNP-ul este considerat informatie cu caracter personal si nu toata lumea are dreptul de a cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp obligatoriu sau nu pe facturi - la p.f.a. staycu staycu Buna ziua, Am citit pe site-ul AvocatNet ca nu este obligatoriu sa treci CNP-ul clientului pe factura emisa. Articolul este din 2016. S-a modificat aceasta ... (vezi toată discuția)
Factura catre persoane fizice Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, La emiterea facturilor catre persoane fizice trebuie trecut CNP-ul in locul CUI? Sunt persoane fizice care refuza sa ofere CNP-ul. Cum procedez ... (vezi toată discuția)
Cnp solicitat de o firma, pe internet andrei_OR andrei_OR Salut ! Doresc sa ma inscriu la o firma prin intermediu internetului si imi cere CNP . Vreau sa stiu daca este in regula sa scriu CNP -ul personal sau pot ... (vezi toată discuția)