avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... declaratia 200
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

declaratia 200

Sunt inregistrat ca PFA,activitate coordonator Avon.Pentru anul 2008 am depus declaratia 200 cu urmatoarele date
-venit brut (pe facturi) 1490
-cheltuielei 776
-venit net 714
-mentionez ca in cursul anului Avon a oprit la sursa 10% impozit,deci eu nu am mai ridicat de la banca suma inscrisa pe factura,ci cu 10% mai putin
Pe decizia de impunere apar urmatoarele date: impozit 114, plati anticipate 19 ron si mai am de dat 95 ron impozit.Vreau sa stiu de ce nu s-a scazut impozitul retinut de Avon(149 ron),deoarece am atasat adeverinta de la Avon de retinere si virare la bugetul statului a sumei de 149 ron si caca este corecta suma pe care trebuie sa o platesc.
Eu gandesc ca era corect astfel:
-venit brut 1490
-cheltuieli 776
-venit net 714
-impozit datorat la venitul net 114
-deoarece am platit deja 149 ron impozit prin retinere la sursa cred ca trebuie sa primesc inapoi 35 ron
Vreau sa stiu cum este corect.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Theo_95 , utilizator 22:09, 10 August 2009
Theo_95 a scris:

Sunt inregistrat ca PFA,activitate coordonator Avon.Pentru anul 2008 am depus declaratia 200 cu urmatoarele date
-venit brut (pe facturi) 1490
-cheltuielei 776
-venit net 714
-mentionez ca in cursul anului Avon a oprit la sursa 10% impozit,deci eu nu am mai ridicat de la banca suma inscrisa pe factura,ci cu 10% mai putin
Pe decizia de impunere apar urmatoarele date: impozit 114, plati anticipate 19 ron si mai am de dat 95 ron impozit.Vreau sa stiu de ce nu s-a scazut impozitul retinut de Avon(149 ron),deoarece am atasat adeverinta de la Avon de retinere si virare la bugetul statului a sumei de 149 ron si daca este corecta suma pe care trebuie sa o platesc.
Eu gandesc ca era corect astfel:
-venit brut 1490
-cheltuieli 776
-venit net 714
-impozit datorat la venitul net 114
-deoarece am platit deja 149 ron impozit prin retinere la sursa cred ca trebuie sa primesc inapoi 35 ron
Vreau sa stiu cum este corect.
Va multumesc!
Decizia de impunere se trimite pentru platile ce urmeaza sa le faceti. Sunteti sigura ca nu este pentru 2009?
Pentru 2008 ar trebui sa primiti o instiintare de plata sau o regularizare a impozitului.
In ceea ce priveste calculul impozitului pe 2008, rationamentul dumneavoastra este corect.
Mergeti la inspectorul de care apartineti cu actul doveditor de plata a impozitului.
Va multumesc si sper sa rezolv printr-o rectificare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozir pfa Theo_95 Theo_95 Am un contract de colaborare cu Avon cu retinere a impozitului de 10 % la sursa.Pentru anul 2008 am avut facturi de incast de 1490 ron,iar impozitul retinut si ... (vezi toată discuția)
Situatie pfa -impozit ioanatodi ioanatodi Buna seara, Am o intrebare legat de PFA - are un contract de comision (este coordonator AVON ) prin urmare AVON plateste 10 % impozit . La sf anului ... (vezi toată discuția)
Contributii drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este baza de calcul pt.drepturi autor cu retinere finala 16%? Este corect ? Venit brut Chelt.deductibile-20% Baza de calcul pt.contrib.de pensii-Venit ... (vezi toată discuția)