avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Situatie PFA -impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Situatie PFA -impozit

Buna seara,

Am o intrebare legat de PFA - are un contract de comision (este coordonator AVON ) prin urmare AVON plateste 10 % impozit .

La sf anului cand se face regularizarea impozitului la PFA - se ia cumva in considerare si faptul ca AVON a platit 10 % impozit sau nu au nici o legatura ?

Ramane ca PFA sa plateasca 16% din incasari-plati ?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:26, 12 Noiembrie 2010
PFA mai plateste doar diferenta de 6%.
Problema e ca in decizia de impunere pentru plati anticipate cu titlu de depozit - 260 calculeaza ei 16 % din diferente venit brut estimat si chelt deductibile . Cum anume va plati el 6 % diferenta?
ioanatodi a scris:

Buna seara,

Am o intrebare legat de PFA - are un contract de comision (este coordonator AVON ) prin urmare AVON plateste 10 % impozit .

La sf anului cand se face regularizarea impozitului la PFA - se ia cumva in considerare si faptul ca AVON a platit 10 % impozit sau nu au nici o legatura ?

Ramane ca PFA sa plateasca 16% din incasari-plati ?

Da, se ia in considerare.
Conditia este sa completati corect Declaratia 200 si sa anexati la aceasta declaratie o adeverinta de la AVON din care sa reiasa venitul realizat si impozitul retinut si virat la bugetul statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozir pfa Theo_95 Theo_95 Am un contract de colaborare cu Avon cu retinere a impozitului de 10 % la sursa.Pentru anul 2008 am avut facturi de incast de 1490 ron,iar impozitul retinut si ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit it bucuresti adripaul adripaul Buna ziua, Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si ... (vezi toată discuția)