avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi nou-nascut / mama fara venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi nou-nascut / mama fara venituri

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: copil nascut in urma cu o saptamana, fara ca parintii sa fie casatoriti (parintii nu locuiesc impreuna, ci in comune diferite). La nastere tatal a recunoscut copilul, iar domiciliul copilului a fost declarat la domiciliul tatalui. In fapt, copilul se afla la domiciliul mamei, impreuna cu aceasta. Totodata, tanara mamica nu realizeaza nici un venit (si nici nu indeplineste conditiile pentru indemnizatie crestere copil, deoarece nu are stagiul minim de cotizare), tatal copilului este salariat si realizeaza venituri.
Intrebarile sunt urmatoarele:
- de ce drepturi poate beneficia copilul, ce demersuri trebuie facute si unde anume (am inteles ca se impune o ancheta sociala la domiciliul copilului, adica la domiciliul tatalui)?
- de ce drepturi poate beneficia tanara mamica (banuiesc ca ceva ajutor social) si ce demersuri trebuie facute?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - drepturile tatalui razvan_radu razvan_radu Buna ziua! Am intampinat urmatorul caz: un salariat a venit sa ceara suspendarea contractului de munca pt concediu crestere copil pentru 1 luna conform OUG ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie de crestere a copilului acordat tatalui - cuplu necasatorit. Ecaterina20 Ecaterina20 Buna ziua! Ma intereseaza daca tatal copilului poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere a copilului, in cazul in care parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie misslucky misslucky Buna ziua. Am o intrebare...sunt divortata si nu pot beneficia de prenatal. insa fostul meu sot ar putea sa isi ia stimulentu de insertie din cate am citit ... (vezi toată discuția)