avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si indemnizatie de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemnizatie de crestere a copilului acordat tatalui - cuplu necasatorit.

Buna ziua!

Ma intereseaza daca tatal copilului poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere a copilului, in cazul in care parintii nu sunt casatoriti, dar locuiesc impreuna, deoarece , eu ca mama, nu am realizat venituri impozabile.

Mentionez faptul ca momentan, tatal copilului inca este casatorit legal cu altcineva. Daca pana la nasterea copilui nu se va pronunta divortul, insa isi va recunoaste copilul si va fi un tata cu toate drepturile, va putea beneficia de acest concediu si indemnizatie de crestere a copilului? Se realizeaza, in acest caz, o ancheta sociala de la primarie?
Daca din cauza ca nu se va pronuntat divortul pana la nasterea copilului, cat timp dupa nastere are la dispozitie pentru a clarifica situatia si depune dosarul pentru concediu si indemnizatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ecaterina20 , utilizator 17:05, 8 Mai 2017
Este suficient să recunoască copilul, are toate drepturile unui părinte cu copil nou născut.
Imi poate spune cineva care este procedura in acest caz si in ce anume consta ancheta sociala facuta de cei de la directia de protectia copilului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal iulia_79 iulia_79 Un cuplu, necasatoriti, ambii cetateni romani, ea are si cetatenie din Republica Moldova. Ea insarcinata, vrea cu orice pret sa nasca in Republica Modova, apoi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie misslucky misslucky Buna ziua. Am o intrebare...sunt divortata si nu pot beneficia de prenatal. insa fostul meu sot ar putea sa isi ia stimulentu de insertie din cate am citit ... (vezi toată discuția)
Hotărârea definitivă bună, eu sunt divorțată de fostul ... Mary2635637372 Mary2635637372 Hotărârea definitivă Bună, eu sunt divorțată de fostul soț și hotărârea definitivă a venit astăzi pe data de 24.09.2024. Menționez că am rămas ... (vezi toată discuția)