avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs formare platit de angajator, diploma nominala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs formare platit de angajator, diploma nominala retinuta

Angajatorul m-a inscris la un curs de formare. Imediat dupa examen, raporturile de munca au incetat amiabil. Diploma s-a emis dupa ce am plecat din firma si au ridicat-o impreuna cu diplomele fostilor colegi. Patroana spune ca nu mi-o da pana nu platesc contravaloarea cursului. Firma care a organizat cursul spune ca nu poate emite un duplicat.
Ce variante am???
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 15 Aprilie 2016
Ati semnat vreun act aditional cu clauza de formare profesionala?
Nici un act aditional. Acum ma gandesc sa fac plangere penala celui care a semnat in locul meu si tulburare de posesie pt angajatorul care imi retine diploma.
Nu stiu ce sanse aveti cu plangerea penala pentru tulburarea de posesie, dar cu falsul puteti avea.
Santaj?
Se poate spune ca este vorba si despre un santaj ...iti dau diploma daca imi platesti cursul.

Alte discuții în legătură

Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)
Sfat angajare jackal85 jackal85 am gasit un anunt de angajare la o firma. pana acum discutiile s-au purtat doar telefonic si prin mail, fata in fata avand loc doar un singur interviu. pe ... (vezi toată discuția)