avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensia de urmas

Am si eu o nelamurire. Beneficiez de o pensie de urmas si din 1 august m-am angajat la o firma. In contractul individual de munca scrie ca pentru urmatoarele 30 de zile sunt in perioada de proba. Pentru aceasta perioada de proba mai pot beneficia de pensia de urmas? Sau trebuie sa ma duc la oficul de pensii sa anunt ca m-am angajat, nemaiputand beneficia de pensie din 1 august. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:37, 10 August 2009
melaniaa a scris:

Am si eu o nelamurire. Beneficiez de o pensie de urmas si din 1 august m-am angajat la o firma. In contractul individual de munca scrie ca pentru urmatoarele 30 de zile sunt in perioada de proba. Pentru aceasta perioada de proba mai pot beneficia de pensia de urmas? Sau trebuie sa ma duc la oficul de pensii sa anunt ca m-am angajat, nemaiputand beneficia de pensie din 1 august. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Perioada de proba este inclusa in contractul de munca, deci veti realiza venituri.
1. Perioada de proba face parte din contractul individual de munca si in aceasta perioada aveti toate drepturile conferite de lege.
2. Puteti sa desfasurati activitate remunerata, cu conditia ca venitul lunar brut sa nu depaseasca o patrime din salariul mediu brut pe economie.
3. La ora actuala salariul mediu brut este de 1693 lei deci 1/4=423.25 lei
4. Pentru a evita neplacerile restituirii pensiei de urmas ar fi bine daca contractul individual de munca ar fi cu part time (sub 8 ore pe zi).
5. Nu ar fi rau daca ati merge la Casa de Pensii de care apartineti si sa va spuna ei. S-ar putea sa aiba ceva noutati, in comparatie cu noi.
6. Sau intrati pe www.pensiiprahova.ro sa puneti aceeasi intrebare si veti primi raspuns de la cei care lucreaza in sistem
Succes!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas versus angajare Anneliese Anneliese Buna ziua. In conditiile in care sunt studenta si voi primi o pensie de urmas pana la 26 de ani, cu ce fel de contract ma pot angaja, ce implica el si care ... (vezi toată discuția)
Beneficiez pensie de urmas. doresc angajare adriano007 adriano007 Sunt student , am 18 ani si beneficiez de pensie de urmas in urma decesului tatalui meu. Insa pensia este destul de mica si as dori sa mai lucrez intr-un loc, ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariu mariusica1 mariusica1 Sunt persoana cu handicap gr.II si am o pensie de 234 lei(din nastere).Am beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui meu fiind bolnav pensie care era ... (vezi toată discuția)