avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibila revizuirea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibila revizuirea?

Buna ziua,
As dori si eu un raspuns cu privire la un proces. Am fost concediata de la locul de munca, respectiv din invatamant, de la scoala unde lucram. Am dat in judecata, in prima instanta am castigat. Institutiile cu care ma judecam, respectiv scoala unde am lucrat si inspectoratul scolar judetean au facut apel, am facut si eu apel la randul meu. La apel nu au fost probe noi, s-a judecat pe ce s-a judecat si la prima instanta. Instanta de apel a schimbat total decizia din prima instanta, respectiv am pierdut procesul, admitand apelul paratilor. Hotararea de la apel poarta titlul de definitiva. Ma intereseaza acum daca in acest context pot cere o revizuire, pe motivul ca hotararea din apel este total diferita de hotararea de la prima instanta si cine o va judeca?
Cel mai recent răspuns: Mihaela_Popescu , utilizator 17:56, 13 Aprilie 2016
Motivul invocat de dvs nu se incadreaza in motivele de revizuire mentionate expres in Codul de procedura civila.
Nu puteti cere revizuirea conform art.509(1) pct.6 NCPC,acest caz de revizuire se refera la situatia in care au intervenit modificari in materialul probator pe care s-a sprijinit instanta in pronuntarea hotararii a carei revizuire se cere iar aceste modificari trebuie sa influenteze hotararea pe care s-a bazat acel material probator.(Drept Procesual Civil-Gabriel Boroi/Mirela Stancu-Edit.Hamangiu,2015,pag.714.)
Si ce se poate face in acest caz? Se mai poate face ceva?
Sau mai exact exista vreo cale de atac extraordinara prin care sa se poata ajunge la hotararea din prima instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire ContSters403290 ContSters403290 Daca am pierdut la fond si apelul mi s-a respins mai am dreptul la revizuire pe civil? (vezi toată discuția)
Cale extraordinara de atac eduardvl eduardvl Buna ziua, Am urmatoarea speta: A fost un dosar initial la TMB, pe NCPC, privind drepturi banesti, care s-a disjuns in alte 10 dosare, la acelasi complet ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)