Revin, cu rugamintea catre dvs, sa ma indrumati, daca este in regulsa sa formulez o cerere catre Judecatorie, prin care sa se constate ca:
conform actelor de proprietate contractul de v-c prin care am dobandit si CF sunt proprietarul ap. care are si teren aferent ap, cota teren 77/400.
Problema este urmatoarea:
suntem 6 ap in imobil, dintre care 3 ap. cu cate 2 camere, ap care au cota de teren 77/400 si 3 ap. cu cate o camera, cota de teren 56/400.
este terenul liber, nu stiu exact cat, imobilul este construit pe cca 250 mp, restul terenului liber, si l-au atribuit cum au vrut... vecina de la parter spune ca terenul de jur imprejurul ap. este al ei... alte 2 vecine, spun ca el au parcare...
Eu una m-am saturat sa le comunic verbal ca atat timp cat nu detin un act de proprietate pe terenul respectiv, totul este la comun, si ma gandeam ca poate as putea sa fac ceva pe calea justitie sa se lamureaza o data pt totdeauna discutia ca ala este al meu si ala al meu.. sa hotarasca instanta ce si cum..
Astept opinia dvs in acest sens,
In primul rand trebuie stabilit asupra carei suprefete se refera cotele respective, cu alte cuvinte cat este suprafata de teren in coproprietate fortata, pentru ca este posibil ca proprietarii sa nu aibe, la comun, decat terenul de sub bloc plus un metru jur-imprejurul blocului si atunci nu aveti ce imparti, sau poate aveti o curte comuna si atunci aveti ce imparti. Insa de obicei proprietarii de la parter si posesorii de auto isi intind tentaculele in terenul public, depasind astfel cu mult limitete dreptului de coproprietate fortata. Deci, care-i situatia? Cererea catre judecatorie va fi admisa sau nu, in functie de elementele pe care le-am spus.
Impartire teren
Anakr
Buna ziua,
In urma cu mai mult timp am cumparat un apartament, impreuna cu o parte din terenul de langa bloc, respectiv 40 mp construibili, liberi de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
maculrosu
Am cumparat un ap. situat la parterul unui bloc. In contractul de vc. scrie ca '' odata cu transmiterea dreptului de proprietate asupra ap., noi, vanzatorii, ... (vezi toată discuția)