Am cumparat un ap. situat la parterul unui bloc. In contractul de vc. scrie ca '' odata cu transmiterea dreptului de proprietate asupra ap., noi, vanzatorii, transmitem cumparatorului si dreptul de coproprietate fortata si perpetua asupra suprafetelor din imobil care prin natura si destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor coproprietarilor blocului, precum si dreptul de folosinta asupra terenului aferent locuintei in suprafata de 10 mp, respectiv cota indiviza de 3.08% din teren, potrivit Decretului Lege nr. 61/1990. ''
Pe terenul aferent locuintei se afla o gradina. Vecinul care locuieste deasupra mea spune ca si el are drept de folosinta asupra terenului pe care se afla gradina si sa nu mai inchid poarta.
Toti locatarii au drept de folosinta asupra terenului de 10 mp. sau numai eu? Cei 10 mp. sunt ai mei sau nu?
Va rog frumos sa ma lamuriti si va multumesc anticipat.
Cei 10 mp se refera la suprafata pe care este construit blocul si zona aferenta de langa bloc. Toti proprietarii au dreptul de co-proprietate si folosinta asupra respectivelor zone comune.