avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

Am cumparat un ap. situat la parterul unui bloc. In contractul de vc. scrie ca '' odata cu transmiterea dreptului de proprietate asupra ap., noi, vanzatorii, transmitem cumparatorului si dreptul de coproprietate fortata si perpetua asupra suprafetelor din imobil care prin natura si destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor coproprietarilor blocului, precum si dreptul de folosinta asupra terenului aferent locuintei in suprafata de 10 mp, respectiv cota indiviza de 3.08% din teren, potrivit Decretului Lege nr. 61/1990. ''
Pe terenul aferent locuintei se afla o gradina. Vecinul care locuieste deasupra mea spune ca si el are drept de folosinta asupra terenului pe care se afla gradina si sa nu mai inchid poarta.
Toti locatarii au drept de folosinta asupra terenului de 10 mp. sau numai eu? Cei 10 mp. sunt ai mei sau nu?
Va rog frumos sa ma lamuriti si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:39, 19 August 2011
Cei 10 mp se refera la suprafata pe care este construit blocul si zona aferenta de langa bloc. Toti proprietarii au dreptul de co-proprietate si folosinta asupra respectivelor zone comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte la terenul blocului Georgiana2681 Georgiana2681 Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cine poate delimta cota parte a locatarilor daca nu exista asociatie de locatari. Va rog sa excludeti pe cale amiabila ca ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)