avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua.Am o fetita de 12 ani care mi-a fost incredintata definitiv si irevocabil de tribunal.Tatal ei este fugit din tara si de 10 ani nu se mai stie nimic de el.Intrebarea este:in afara de acea hotarare de ce mai am nevoie pentru a iesi si eu cu copilul din tara?Mai are tatal vreo legatura din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila?Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:39, 14 Aprilie 2016
Buna ziua, daca in hotararea obtinuta scrie ca aveti stabilita autoritatea parinteasca exclusiva, atunci nu mai trebuie sa faceti nimic. Puteti iesi din tara cu minora, aratand la iesirea din tara acea hotarare.

Daca este stabilita exercitarea autoritatii parintesti in comun de ambii parinti, atunci va trebui sa obtineti o noua hotarare judecatoreasca prin care sa fie stabilita autoritate parinteasca exclusiva.
BUna ziua.Pe hotarare scrie "incredinteaza spre crestere si educare".Nu scrie absolut nimic despre exercitarea autoritatii parintesti.
Aveti o hotarare pronuntata pe vechiul cod al familiei, prin urmare nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara impreuna cu minorul.
Aveti nevoie de hotararea legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor ( legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, mod .si compl. de legea 175/2013)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara fara acordul tatalui capucino capucino Se poate sa scot din tara un minor fara acordul tatalui, daca sentinta de divort s-a pronuntat in 2009 si minorul mi-a fsot incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului gabi1111 gabi1111 Buna seara sunt o mama careia mi sa incredintat minoru dupa divort ( fara alte specificari) intrebarea me este DACA EU AM MINORUL INCREDINTAT PENTRU AL LUA CU ... (vezi toată discuția)