avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se va intampla daca o minora de 14 ani va fugi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se va intampla daca o minora de 14 ani va fugi iarasi de acasa?

Buna ziua! Am un prieten de 22 de ani care are o iubita de 14 ani.Aceasta fata a fost defavorizata si batuta de catre parinti ei iar el vazand ce s-a intamplat a decis sa se casatoreasca cu ea.Aceasta a fugit la el,mama ei a venit cu politia ia zis ca o va lasa sa se intalneasca cu acesta si a luat-o taras lasand-ui semne pe corp politaii nereactionand desii drepturile copilului zic "Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament" si "
Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violentă, neglijentă, abuz sau rele-tratamente.".Dupa ce a ajuns acasa mama ei ia zis ca nu mai are voie sa se vada cu acesta si nici macar sa nu vorbeasca.Fata la vremea respectiva avea 13 ani iar acum a implinit 14 ani si a hotarat sa plece dinou.Ce s-ar intampla avand in vedere si si drepturile copilului? Va putea ramane la acesta? Va rog sa imi raspundeti cat mai repede!
Pana la varsta de 18 ani este de preferat ca fata sa ramana in sanul familiei
Fata poate sa dezvolte relatii si raporturi de buna convietuire cu parintii prin comportament,
atitudine,afectiune
Omul de la nastere parcurge succesiv mai multe etape de dezvoltare minor ,adult
Fiecare etapa din viata se impune sa fie traita pentru acumularea si dezvoltarea fizica si psihica a organismului viitorului adult
Daca fata la 14 ani a hotarat sa plece din nou din cadrul familiei risca ca familia sa demareze acte si actiuni pentru restrictionarea interesului acesteia,eventual demersuri si impotriva aceluia la care fata intelege sa se mute
La 14 ani legea nu favorizează concubinajul.
Dacă întreține relații sexuale cu ea va fi tras la răspundere penala.

Pentru a impiedica concubinajul a procedat mama asa și se poate considera ca a existat un interes legitim deși nu avea dreptul sa o agreseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul poate duce fetita in vizita la parintii lui fara acordul mamei? alina.livia alina.livia Traim in concubinaj din 2006 in apartamentul meu, proprietate personala. Din relatia noastra a rezultat o feita, acum in varsta de aproape 5 ani. In vara ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitã - frati si surori cristialex04 cristialex04 Buna ziua, din pacate mama (vitrega) a surorii mele incalca \\"dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor-urgent ioanagci ioanagci Buna ziua,sunt si eu noua in mica \"comunitate\" a voastra! As avea si eu nevoie de niste sfaturi sau raspunsuri,daca le pot numi asa: am o fetita de 7 ani ... (vezi toată discuția)