Buna seara!
Am sa va prezint o problema destul de incalcita si sper sa ma fac inteleasa cat mai bine.
Dupa 13 ani de la moartea bunicului, mama a vrut sa deschida succesiune si a mers la primarie sa cera acea anexa 1.
Precizez ca bunicil meu s-a recasatorit in anul 1970, dupa moaertea primei sotii. Fiecare avand copii, bunicul 4 si respectiva 1, majori. Impreuna cumpara un imobil în 1972 pe care nu il trec pe numele lor ci pe al copilului acesteia pentru a putea face cerere pentru teren de casa intr-un alt sat, undeva la sosea, in urma inundatiilor, tinand cont ca la vremea aceea nu puteai sa ai 2 proprietăţi, cu precizarea ca actul de vanzare cumparare este facut prin tribunal. In 1974 incep constructia casei pe terenul primit de batrani.
Astazi cand am mers la primarie nu mai exista acest imobil trecut la rolul batranului. Casa construita de batran apare la numele copilului iar cea cumparata pe numele copilului apare pe numele soţiei pe care il avea inainte de casatorie, pe care sunt emise si titluri de proprietate, unul în 1996 iar celalalt in 2002. Am incercat sa vedem autorizatia de construcţie-nu exista, am incercat sa vedem registrul agricol din perioada 1974-1980, unde ar fi trebuit sa figureze terenul de casa si construcţia - nu exista, cum s-a facut acest transfer pe numele copilului - asa am gasit, ce s-a gasea la recesamant s-a trecut si in titlul de proprietate. I-am spus doamnei ca cu siguranta unul din titluri este fals intrucat din 1970 sotia este Ion şi nu Vlad ca dupa primul sot, raspuns - noi am luat din registrul din 1958. Spun ca e fals pentru ca acea casa a fost cumparata dupa 1970 si poate fi dovedita prin martorii-cei de la care s-a cumparat, cand ea era oricum Ion.
Am avut acces la un registru al casei din 1981 care este modificat cu PASTA CORECTOARE, apand fiul cu sotia si cei doi copii.
Precizez ca la ora actuala noi nu detinem niciun act de proprietate iar de la primaria Cccccccc nu am putut obtine niciun act.
La final, aceasta doamna imi sugereaza sa-i cedez fiului 30-40 milioane, bani vechi si sa fac act de cumparare. Sunt oameni in comuna care stiu ca terenul a fost primit de batran, ca acea constructie s-a facut pe numele lui si al sotiei.
V-as ruga daca puteti sa ma sfatuiti ce sa fac, ce cale sa aleg, instanta, parchetul- parchetul pentru uz de fals sau cumpararea la mica intelegere.
va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
O zi buna!
Buna seara.Intradevar incalcita si neclar prezentata situatie.Concret fata de multitudinea de aspecte alandala prezentate,va sfatuesc sa va ganditi de 2 ori inainte sa faceti pasul cu cumpararea la mica intelegere.Este foarte adevarat ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii,dar aveti certitudinea ca cei de la care intentionati sa cumparati detin calitatea si documene legale care le atesta dreptul de proprietate?Optiunea sa cumparati la mica intelegere,nu este recomndata pentru ca atentie ,va trebuiesc documente legale care sa ateste intelegerea dvs.Optiunea cu parchetul -uz de fals,din nou ridica suspiciuni referitoare la circumstantele in baza carora apreciati existenta acestei infractiuni.Cine detine inscrisul oficial,la ce se refera acesta si in ce imprejurari a fost utilizat pentru producerea unei consecinte juridice ?Atentie ,chiar daca apreciati ca aveti dreptate si formulati plangere,daca se constata ca este neintemeiata,partea adversa poate sa va actioneze la randul lui in judecata,pentru denunt calomnios. Normal,avand in vedere multitudinea de informatii,va sfatuiesc sa va adresati unei persoane competente profesional care sa detina interesul sa sorteze informatiile,sa le coroboreze cu probele ,dupa care sa dispuna masurile in consecinta in favoarea dvs.Nu va sfatuesc sa solutionati prin metoda la mica intelegere,sa nu ajungeti sa plangeti si dupa bani.