Am primit in cursul zilei de 14.04.2016 un plic de la un birou executor judecatoresc prin care ma instiinteaza ca exista o somatie imobiliara pe numele meu pentru un dosar din octombrie 2014, legat de neplata unei despagubiri catre cnadnr(o rovinieta din feb 2011). Mentionez ca in 2011 am achitat amenda, nu si despagubirea.
Stiu ca pot face contestatie la executare in instanta, dar asta cere timp si o suma de bani care probabil depaseste suma de plata, stiu ca pv de contraventie este semnat electronic (ilegal), deasemeni am primit 3 pv pentru 3 contraventii din aceeasi luna (5,6 si 19 februarie) (deasemeni ilegal), pe pimele doua le-am achitat pentru utima am achitat doar amenda, nu si despagubirea.
Intrebarea mea este daca conform OUG 1/2016, mai sunt obligata sa platesc aceasta suma catre executorul judecatoresc, intrucat cred ca ar fi cea mai usoara varianta de a scapa de acest demers.
Va multumesc.
Taxa pentru contestație nu este mare.
Cuantumul ei este
a ) pana la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai putin de 20 lei;
b) intre 501 lei si 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
Nu vi se aplică OUG 1/2016, dacă executarea a început în octombrie 2015.
Somatie
mihaela495
Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)