avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru rovigneta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru rovigneta

In 2011 am facut un drum dus-intors(sambata-duminica) de la Bistrita la Piatra Fantanele(Castel Dracula) fara rovigneta. Dupa aproape doi ani mi-a venit o informare de la Taxe si Impozite ca figurez cu doua amenzi pentru rovigneta si dupa un an mi-a mai venit o somatie de la un executor judecatoresc sa platesc doua rovignete pe un an de zile drept"pedeapsa". Nu am avut ce face si amplatit la Taxe si Impozite amenzile. Cum pot sa-mi recuperez sumele de pe amenzi care dupa cum am citit pe site-ul dvs erau ilegale???#-o
Cel mai recent răspuns: 10vasile , utilizator 07:40, 16 Aprilie 2016
Daca ati achitat amenzile,inseamna ca ati recunoscut fapta si ati inteles sa achitati sanctiunea aplicata
Este hazardat a ne pronunta daca PV intruneau sau conditiile de forma si de continut
Mai ales ca precizati ca ati primit somatie ,aveati dreptul sa formulati contestatie la executare
Dupa achitarea somatiei dispusa de executorul judecatoresc nu mai puteti desfasura acte sau actiuni pentru recuperarea sumei achitate
Dispozitiile in vigoare prevad dreptul contravenientului sa formuleze plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare
Mai mult,dispozitiile in vigoare prevad ca in cazul in care contravenientul a fost depistat de mai multe ori in cursul unei luni calendaristice circuland fara rovinieta valabila,CNADNR va intocmi 1 singur PV contraventie
Nu am avut cum sa fac contestatie in termen din moment ce am aflat de la Impozite si Taxe Locale care m-a conditionat ca plata impozitului pe apartament si masina sa o fac doar daca platesc si amenzile. Eu aceste amenzi care sunt ilegale vreau sa le recuperez. Si asta se intampla dupa 3 ani de cand am circulat fara rovigneta(plecat la ora 20 sambata si intors la ora 11 duminica).
CUM SA FACI PLANGERE SAU SA CONTESTI O AMENDA IN TERMEN DE 15 ZILE DACA O AFLI DUPA 3 ANI???!?!?!
Nu aveti cum sa mai recuperati sumele. Odata ce au fost achitate inseamna ca ati acceptat. Puteati face demersuri pentru a contesta si in momentul in care ati aflat de la DITL de existenta acelor amenzi. Dar dvs. ati achitat.
Ma rog sa fiti macar odata mai logici si sa nu raspundeti anapoda. Nu intelegeti ca nu am avut ce face si a trebuit sa platesc, altfel nu mai puteam sa primesc nici macar o hartie de la Taxe si impozite. Si tot o dati cu contestatia, nu intelegeti ca am aflat de amenzi pentru rovineta dupa 3ANI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rovigneta sandoor sandoor Buna ziua, am o Dacie double cab, de 3 ani, pentru care anual in Octombrie cumpar rovigneta pe un an de zile ca sa nu mai am problema in urmatorii 12 luni. In ... (vezi toată discuția)
Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)