Buna ziua,
De curand mi-am schimbat domiciliul (mai exact la sfarsitul lunii decembrie), dar cartea masinii este inregistrata pe vechiul domiciliu. Vreau neaparat sa imi recuperez taxa achitata in 2007, abuziva, dupa pareare mea - pentru o masina Dacia Logan, produsa in Romania, euro 4, taxa achitata intr-o transa, nu in 5 X-( dar asta este alta discutie ... Trebuie schimbata neaparat aceasta, inainte de a depune cererea de restituire a taxei auto?
Pai ... legea abia a intrat in vigoare, chiar daca as fi vrut sa recuperez taxa anterior, nu exista nicio baza legala care sa ma sustina ... adica functionarii nu primeau cereri pentru ca nu stiau ce sa faca cu ele.
In plus, chiar colegii dvs , pe acest site, au publicat un Update, in care scrie, printer altele, ca: "Pot sa ceara restituirea doar persoanele care au platit taxa auto inainte de intrarea in vigoare a timbrului de mediu. Mai précis, este vorba despre perioada 2007 - martie 2013, atunci cand statul a aplicat, in mod succesiv, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiil poluante provenite de la autovehicule...." si ca " Cererea poate fi depusa cel mai tarziu pana in data de 01/01/2021". Pana in 2021 sunt, incepand de acum - 5 ani, si , dupa cate inteleg, cei care au achitat anul acesta, nu beneficiaza de restituirea taxei.
Eu nu inteleg nimic din aceasta lege .... Amenzile de ce nu se prescriu dupa 5 ani, prescrierea este valabila doar din sensul in care statul are de restituit sume de bani contribuabililor ? #-o
Trebuie sa adresati Administratiei Financiare unde aveti domiciliul cu cerere de restituire si restul actelor (copie C.I, copii dupa actele masinii si extras de banca, daca se cere). Se prezinta si actele masinii in original. Schimbarea domiciliului nu are relevanta, ceea ce conteaza este ca platitorul taxei sa coincida cu titularul de pe actele masinii .
Restituire taxa auto
Kahlya
Buna seara. Daca am cumparat o Dacia Sandero in 2008 si am platit taxa auto (in jur de 1300 lei parca) as putea sa cer sa mi se restituie? Nu inteleg deloc cum ... (vezi toată discuția)