tgeorgescu a scris:
V-ati ratacit in niste interpretari hazardate ale legilor. Judecatorii care va resping astfel de argumente nu au nicio vina. Ei nu sunt obligati sa accepte tot felul de cereri si argumentatii bizare.
Cum vine asta?
Se stie ca partile aflate intr-un proces pot pune in discutie pe ce baza legala se intemeiaza partile in apararea sau acuzatiile lor, judecatorul doar verifica indicatia legii si a art. de lege aratat de catre partile aflate in proces.
Spre exemplu:
Eu merg in instanta si depun o cerere de divort, fara sa indic temeiul legal al legii pe care ma intemeiez.
La proces, judecatorul ma intreaba: D-le Alin, inteleg ca vreti sa divortati de sotia d-stra, dar in baza carui articol de lege vreti sa divortati?
Eu ce raspund? Voi raspunde asa: Doamna judecator, nu stiu art. de lege, dar stiu ca la judecatorie se poate desface casatoria, iar judecatorul trebuie sa stie art. de lege pentru divort, nu eu !
Din moment ce userul eusaisapte indica legea si art. de lege, judecatorul este obligat sa motiveze in drept in hotararea judecatoreasca motivul de respingere sau admitere a exceptiei si concluziei aratata si indicata de catre userul eusaisapte.