va supun si eu dumneavoastra problema mea pentru care nu am un raspuns clar deocamdata.
Deci,am comis un accident pe trecerea de pietoni cu vatamare corporala.Victima nu a depus plangere si dosarul a fost solutionat cu NUP.In regula pana aici.Pe urma dupa primirea rezolutiei NUP am mers cu ea la Udriste,acolo unde am permisul retinut in ideea de a afla ce am de facut.Ma asteptam la amenda si reexaminare ptr. a nu se prelungi perioada de suspendare( 90 zile ) ,cu inca 30 de zile.Precizez ca nu mai beneficiam de reducerea pedepsei la 30 zile ptr.ca am mai avut aceasta facilitate in ultimii 2 ani.Mi-a fost trecuta pe vechea dovada data de cand incepe suspendarea si dupa acest lucru am aflat ca conform noului cod rutier nu mai primesc amenda si nici nu mai dau examen de reexaminare.Doar suspendare 90 zile ,si dupa expirarea acesteia pot veni sa ridic permisul.
Intrebarea este simpla.Au omis sa imi spuna ceva,si dupa 90 zile cand merg sa imi iau permisul sa aflu ca trebuia sa dau acel examen totusi?Sau s-a schimbat iarasi vreo prevedere din Codul rutier?
Eram doar curios sa aflu de ce nu am primit amenda si de ce imi iau pur si simplu permisul dupa perioada de suspendare fara examen.Adica daca totul e legal.Eram pregatit oricum ptr.aceasta eventualitate.