avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare masina pe numele a doi proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare masina pe numele a doi proprietari

Buna ziua,

Va deranjez cu urmatoarea intrebare.
Care este procedura pentru achizitionarea unui autovehicul (cat B) si improprietarirea acestuia pe numele a doi proprietari (in speta, eu si logodnicul meu), cu mentiunea ca avem domiciliul in judete diferite (Bucuresti respectiv Ilfov)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:20, 14 Aprilie 2016
Puteti fi co-proprietari in actul de vanzare/cumparare, puteti face o conventie la notar prin care sa va stabiliti interdictii si inalienabilitati cu privire la bun s.a.m.d., insa in talon va aparea o singura persoana. Si ar fi bine sa apara persoana mai in varsta, caci influenteaza polita de asigurare obligatorie.
Dispozitiile in vigoare prevad ca indiferent cate persoane participa la achizitionarea unui bun mobil,in CIV si talon se consemneaza 1 singura persoana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto - 2 proprietari anmarr anmarr Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie. Eu si sotul meu vrem sa achizitionam o masina pe numele amandurora (co-proprietari) si sa o inmatriculam la Politie ... (vezi toată discuția)
Mașină moștenită de 2 persoane Cyclops Cyclops Întrebare pentru următoarea speță: S-a făcut act de succesiune după socrul meu. Singurii moștenitori: soacră-mea și nevastă-mea. Masa succesorală: ... (vezi toată discuția)
Doi proprietari autoturism? Gabriyell Gabriyell Doresc sa stiu daca o pot trece pe fiica mea in varsta de 15 ani, coproprietar in actele autoturismului pe care vreau sa-l achizitionez,intrucat banii provin ... (vezi toată discuția)