avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INREGISTRAREA COPILULUI IN CAZ DE DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INREGISTRAREA COPILULUI IN CAZ DE DIVORT

Buna ziua,

am divortat acum 2 ani,dupa un timp m-am impacat cu fostul sot si vom avea un copil impreuna care se va naste in iunie,noi suntem in continuare divortati.
Problema este ca el nu va putea veni la nastere si nu va putea recunoaste copilul.
As vrea sa stiu daca cum se procedeaza in acest caz,daca pot eu sa il inregistreaz si el sa il recunoasca dupa,adica la vreo 2-3 luni de la nastere cand va putea sa vina acasa,
Care sunt pasii care trebuie urmati?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: andreealavinia2008 , utilizator 21:16, 14 Aprilie 2016
Numele copilului din afara căsătoriei
Copilul din afara căsătoriei ia numele de familie al aceluia dintre părinţi faţă de care filiaţia a fost mai întâi stabilită.
În cazul în care filiaţia a fost stabilită ulterior şi faţă de celălalt părinte, copilul, prin acordul părinţilor, poate lua numele de familie al părintelui faţă de care şi-a stabilit filiaţia ulterior sau numele reunite ale acestora. Noul nume de familie al copilului se declară de către părinţi, împreună, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor la care a fost înregistrată naşterea.

Recunoasterea ulterioara a copilului de către tata se face pe cale administrativa printr-o declaratie data de catre tata in acest sens.
De ce nu va casatoriti? Atunci nu ar mai trebui ca la nastere sa fie prezent tatal la inregistrare si nici sa-l mai recunoasca.
NU ne putem casatori ptr ca el pana in set nu este acasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare purtare nume fara acord mama Justitiarul711 Justitiarul711 Cum poate un tata sa-si recunoasca copilul si sa-i dea incuviintarea purtarii numelui, fara acordul mamei, in fata ofiterului de stare civila? (vezi toată discuția)
Inregistrarea nou nascutului miruna12345 miruna12345 buna am si o intrebare.voi naste peste 3 saptamani,iar tatal copilului nu va putea sa ajunga in tara,lucrand in afara tarii.ce demersuri sau acte sunt ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate kiada kiada Buna ziua, Eu si cu partenerul meu ne confruntam cu o situatie mai delicata. Am ramas insarcinata si trebuie sa nasc la sfarsitul lui august, in ianuarie, ... (vezi toată discuția)