avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata dupa receptie lucrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata dupa receptie lucrare

In anul 2015 , luna iunie s-a receptionat o lucrare executie drum conform contractului incheiat . Nefiind buget disponibil, firma a depus situatiile de lucrari in tottalitate, dar au facturat doar o parte din ce au executat. In luna decembrie i am instiintat ca sunt fonduri si au facturat restul executat si nefacturat.
Curtea de conturi imi spune ca e plata nelegala, nefiind justificata ca urmare a faptului ca lucrarile au fost terminate in luna iunie.
Mentionez ca atat in modelul de contract din licitatie cat si in contractul incheiat a fost precizat faptul ca -plata se va efectua in functie de bugetul disponibil- . Cine imi poate spune cum e corect ? si cum pot explica auditorului?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
nicoletaionel, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:18, 15 Aprilie 2016
Au dreptate. Se refera (asa cum redati si din contractul cu prestatorul) la plata si nu la facturare. Asta a fost un fel de ghidusie facuta de prestator (nu neaparat si corecta) ca sa nu se incarce el cu facturi pentru care el obtinea contravaloarea de la dumneavoastra la un termen nedefinit dar la randul lui el facea plati la stat la data facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Daca o licitatie publica este castigata de catre o asociere formata din doi operatori economici, iar in cadrul asocierii participatia celor doi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contab. rata lunara sacko sacko Buna In ce cont se inregistreaza valoarea unei facturi ce reprezinta rata 1/2/3.....aferent contract nr. 1 din august 2010. Mentionez ca este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Top factoring - facturi orange zziizzuu zziizzuu Buna ziua, In anul 2013 am incheiat un contract de telefonie mobile cu compania Orange, pe 2 ani (fara a achizitiona vreun telefon sau a primi orice alt ... (vezi toată discuția)