In anul 2015 , luna iunie s-a receptionat o lucrare executie drum conform contractului incheiat . Nefiind buget disponibil, firma a depus situatiile de lucrari in tottalitate, dar au facturat doar o parte din ce au executat. In luna decembrie i am instiintat ca sunt fonduri si au facturat restul executat si nefacturat.
Curtea de conturi imi spune ca e plata nelegala, nefiind justificata ca urmare a faptului ca lucrarile au fost terminate in luna iunie.
Mentionez ca atat in modelul de contract din licitatie cat si in contractul incheiat a fost precizat faptul ca -plata se va efectua in functie de bugetul disponibil- . Cine imi poate spune cum e corect ? si cum pot explica auditorului?
Au dreptate. Se refera (asa cum redati si din contractul cu prestatorul) la plata si nu la facturare. Asta a fost un fel de ghidusie facuta de prestator (nu neaparat si corecta) ca sa nu se incarce el cu facturi pentru care el obtinea contravaloarea de la dumneavoastra la un termen nedefinit dar la randul lui el facea plati la stat la data facturii.
Asociere licitatie
teodor82
Buna ziua.
Daca o licitatie publica este castigata de catre o asociere formata din doi operatori economici, iar in cadrul asocierii participatia celor doi ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.