avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor

Buna seara , am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati va rog.
O ruda se confrunta cu o pb , este necasatorit , copilul este la mama lui in alt oras nu la multi km distanta; nu ii da voie sa vada copilul, sa il auda nimic.
Minorul este pe numele tatalui , cu domicilul unde il are tatal.
Daca se duce si ia copilul de la mama ce riscuri sunt ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: AdelinaAde , utilizator 19:08, 16 Aprilie 2016
Cum are domiciliul la tata daca sta la mama ?
pana acum 2 luni cand mama a plecat cu copilul si nu s-a mai intors , au stat impreuna la dom unde era si tatal
Deci nu are domiciliu legal stabilit la tata.

Legea dispune ca domiciliul minorilor este la parintii sai, iar in cazul in care parintii nu mai locuiesc impreuna sau exista neintelegeri pe acest aspect va decide instanta de tutela.

Fata de situatia creata si de ingradirea tatalui de a-si vizita minorul, tatal va trebui sa solicite in instanta un program de vizita si daca doreste si stabilirea locuintei minorului la dansul.

In functie de urgenta situatiei se poate promova si o ordonanta presedintiala cu acelasi obiect prin care instanta sa dispuna in mod provizoriu aceeste masuri.
Va mltumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Copii minori în afara căsătoriei. mama pleacă cu ei, rupând ... Gabi_41 Gabi_41 Copii minori în afara căsătoriei. Mama pleacă cu ei, rupând ORICE relație cu tatăl. Pe rol, fiind un proces de stabilire a domiciliului minorilor. Cum ... (vezi toată discuția)