Buna ziua!In orasul Magurele, judetul Ilfov,Consiliul local a aprobat extindere de retea electrica pe mai multe strazi si pe strada noastra.S-a incheiet contractul de finantare,dar nu s-a incheiat contractul de executie, desi trebuia de pe 16-02-2016.Motivul fiind lipsa unor documente si anume dovada ca cei 3mp lasati de oameni de la axul drumului sa devina domeniu public.Cei de la Consiliul local au zis ca se poate rezolva doar prin donare de catre proprieteri,acestia sa mearga la notar si sa doneze cei 3mp.Va rog sa ma lamuriti .Cum este corect?Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.O zi cat mai placuta!
Corect era un proiect de expropriere pentru cauza de utilitate publica (care ar fi presupus justa despagubire si obligativitate), dar probabil ca nu are cine sa-l faca sau nu vor sau l-e lene si atunci v-au vandut gogoasa cu donatia, stiind ca la noi, unde sunt doi romani este minim o ... si atunci nu o sa va intelegeti cu vecinii si oricum pe ei nu-i intereseaza si asa v-au inchis gura si au scapat. Daca totusi va intelegeti cu vecinii (exclus), donatia fiecaruia ar putea sa va rezolve problema.
Buna ziua!Va multumesc pentru raspuns!As dori sa-mi spuneti daca exista un temei legal care sa oblige Consiliul local sa faca un proiect de expropriere .Conform contractului de finantare,anexa nr.5 -documentele contractului- au fost depuse actele doveditoare asupra terenului pe care urmeaza sa fie amplasate retelele electrice,procele verbale de bornare,trasare a drumurilor publice.In acest ses n-as putea sa-i atac ca nu au respectat ordinul ANRE .Va rog insistent sa -mi dati informatii privind rezolvarea acestei probleme.Multumesc pentru intelegere si va doresc o zi placuta!
Nu exista un astfel de temei legal care sa oblige puturosii sa se mobilizeze si sa voteze, ci doar o initiativa cetateneasca (petitii catre administratia locala) sau la initiativa consilierilor (caci ei sunt cei care va reprezinta si in mod normal va sustin interesele, etc). In principiu, nu aveti cum "s-ai atacati dvs. ca nu au respectat ordinul anre", dar in fapt este posibil "s-ai puteti ataca" pentru altele, insa chestiunea trebuie analizata in concret la fata locului. Nu stiu ..., sa gasiti un jurist ..., sa va acorde consultanta la fata locului concret, este cea mai buna solutie, caci aici pe forum, cu toata bunavointa, nu cred ca veti acoperii chestiuni de detaliu (si poate tocmai detaliile conteaza). Puteti incepe prin a trimite 5-10 sesizari catre primarie (din partea mai multor vecini), cu problema dvs. si sa asteptati raspuns, este un inceput pentru ce va urma. Totul in scris.