avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale penalitati si dobanzi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

penalitati si dobanzi

Cum se calculeaza penalitatile si dobanzile pentru datoriile la buget?
penalitatile si dobanzile pot fi mai mari decat datoriile?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 11:20, 12 August 2009
Consultati Codul Fiscal ,acolo gasiti ceea ce va intereseaza ,chiar este greu de scris aici,deoarece daca aveti societate pentru fiecare datorie exista un cuantum anume...:( ex.tva,impozit profit,impozit salariii......sunt multe ).
Din cate stiu eu DA !:((
penalitatile si dobanzile se calculeaza conform codului fiscal.
acestea pot fi mai mari decat suma datorata.
Theo_95 a scris:

Cum se calculeaza penalitatile si dobanzile pentru datoriile la buget?
penalitatile si dobanzile pot fi mai mari decat datoriile?

Majorarile de intarziere sunt prevazute in Codul de Procedura Fiscala, in procent de 0.1%/zi intarziere, pentru toate impozitele si taxele datorate catre Bugetul de Stat, Bugetul Asigurarilor Sociale si Fd Speciale, Bugetele Locale. Pot depasi valoarea debitului.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati de intarziere flori_c flori_c Buna ziua .As dori sa aflu modul de calcul al penalitatilor de 2%[b] pe luna sau fractiune [/b][b]de luna [/b].Atat pentru 10 zile intarziere cat si pentru 30 ... (vezi toată discuția)
Penalitãþi la restanþa pe 4 ani la impozitul pe clãdire ºi teren doinamonica doinamonica Bună ziua. Doresc să vă întreb cum se calculează penalităţile de întârziere la impozitul pe clădire, inclusiv taxa de habitat. Locuiesc la casă, ... (vezi toată discuția)