Am optat pentru CIC 1 an, ar fi trebuit sa revin la birou pe 27 mai, dar intre timp am primit o alta oferta mai avantajoasa financiar de la alta firma pe care am si acceptat-o. Singura problema e ca nu ma simt inca pregatita sa incep, as fi optat pentru 2 ani. E posibil ca dupa angajare, in conditiile in care chiar nu ma pot impaca cu gandul/adapta, sa reintru in CIC de la noul angajator (fara nici o obligatie din partea lui in sensul pastrarii locului de munca etc.) Eventual se poate o demisie urmata de revenire in CIC?
Potrivit OUG 111/2010, art.2 alin.7, opţiunea beneficiarului se exprimă în scris, pe bază de cerere, şi nu poate fi schimbată pe parcursul acordării drepturilor.
Prin urmare, ar fi bine sa intrebati la AJPIS sau ANPIS , email : anps@prestatiisociale.ro , intrucat o astfel de situatie nu este mentionata in lege.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
2. Puteti solicita reintrarea in CCC dar numai pana la varsta de 1 an a copilului.
Va multumesc mult pentru precizari! Cred ca am uitat sa mentionez ca ma refer la reintrare in CIC fara plata. Sunt constienta ca daca am optat pt 1 an cu 85% din net, al doilea an e categoric fara plata. Stiu ca se poate prelungi dupa 1 an, insa numai cu CIC fara plata. Nu stiu insa daca se poate reintra in CIC si de la alt angajator.