avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte posesie Marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte posesie Marijuana

Buna seara, am 23 ani si ieri am fost prins impreuna cu un prieten de jandarmerie avand asupra noastra un joint si un plic cu 0.2 - 0.3 g de marijuana. Intrebare: care sunt consecintele pentru aceasta fapta ? risc sa am cazierul patat sau dosar penal ? ce pot face pentru a scapa doar cu o amenda administrativa, nu penala ?
Cel mai recent răspuns: Rose-Marie Mihailovici , Avocat 19:45, 19 Aprilie 2016
S-a intocmit dosar penal, este exclusa amenda administrativa. Drogul era pentru consum propriu sau pentru vanzare?
Era pentru consum propriu, mentionez ca sunt la prima abatere.
Daca se va retine ca au fost pentru consum propriu, asta este incadrarea:
ART. 4 Legea 143/2000
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Am citit si eu legea aceasta de 10 ori, ceea ce ma intereseaza pe mine este daca pot scapa cumva fara dosar sau amenda penala. Unii spun ca pot scapa, altii nu, si vreau sa aud mai multe opinii sa imi fac in cap o idee
Nu aveti cum sa scapati, ati fost prins in flagrant, s-a intocmit PV de constatare a infractiunii care se inainteaza impreuna cu mijloacele de proba organelor de UP.
PV repezinta actul de sesizare a organelor de UP, in acest moment exista lucrare penala/dosar penal.

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă ești prins cu o cantitate nesemnificativă de droguri de mare risc? ContSters483221 ContSters483221 Un prieten a fost prins zilele astea de niste jandarmi cu un sfert de pastila ce se incadreaza la categoria drogurilor de mare risc. El a fost dus la sectie ... (vezi toată discuția)
Furt din hypermarket valoare foarte mica (17 si 15 lei), posibilitate intocmire dosar penal so_sick so_sick Buna ziua! Acum 3 saptamani am fost in carrefour impreuna cu o colega, si ne a trecut un gand prostesc. Eu am luat o crema in valoare de 17 lei si ea un fard ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)