avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

Buna ziua,
de curand am deschis taxa de succesiune, dar unul dintre mostenitori nu doreste sa se prezinte la notariat. Notarul ne-a comunicat ca fara acest mostenitor actele nu pot fi semnate si deci suntem blocati. Ce putem face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:18, 11 August 2009
Va adresati instantei de judecata pentru dezbaterea succesiunii. Daca mostenitorul respectiv refuza sa se prezinte, dezbaterea succesiunii se va face in lipsa acestuia.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
cand succeosrii nu cad de acord in privinta succesiunii, instanta de judecata este competenta sa solutioneze litigiul partilor .
intorducerti actiune in instanta in acest sens . chiar daca succesorul in cauza refuza sa se prezinte la termene, judecata se face in lipsa sa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mihaelapostolache mihaelapostolache sunt 4 frati, toti in viata. niciunul dintre parinti nu mai traieste, dar unul dintre frati doreste sa dezbata mostenirea (sa deschida succesiunea). au primit ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune giulya_oana20 giulya_oana20 este posibil ca dezbaterea succesiunii unei locuinte construite pe un teren concesionat sa fie deschisa de nepotul de pe frate in cazul in care copiii au ... (vezi toată discuția)
Simplificare succesiune manuela39 manuela39 Buna ziua, Am deschis succesiunea de pe urma tatalui meu pe rolul unei Judecatorii din alt judet . M-am gandit ca pasii sunt mai simpli si taxele mai mici ... (vezi toată discuția)