avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Simplificare Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Simplificare Succesiune

Buna ziua,
Am deschis succesiunea de pe urma tatalui meu pe rolul unei Judecatorii din alt judet . M-am gandit ca pasii sunt mai simpli si taxele mai mici . Am platit 2000 Ron taxa de timbru pentru masa succesorala reprezentata de 1 casa la tara si un teren . Cu ceilalti succesori m-am inteles pe parcursul procesului , desi intial nu au vrut sa auda de succesiune . Ceilalti succesori sunt dispusi sa semneze si sa cadem la pace fiecare cu cota atribuita de instanta . Avocatul imi percepe un onorariu de 5000 Ron si mi-a spus ca dureaza mult ...1 an , 1 an si1/2 . Reiterez faptul ca doresc sa fac actele doar .Am calculat cat am cheltuit si cat voi cheltui, o suma de 10 000 RON . Cota mea ce mi se va atribui ar avea o valoare de 5000 RON. Chiar daca vor fi compensate cheltuielile de judecata , succesorii nu ar avea de unde sa-mi plateasca . Doresc o simplificare a acestui proces fara a intocmi EXPERTIZA casei si inca 20 de acte solicitate de avocat . Am, semnat un contract de reprezentare cu domnul avocat . Multumesc pentru orice sugestie .
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 16:38, 8 Februarie 2016
Daca mostenitorii se inteleg atunci succesiunea poate fi dezbatuta la notariat in baza cotelor ce revin mostenitorilor si apoi faceti iesirea din indiviziune.
In instanta se dezbate doar in cazul in care mostenitorii nu se inteleg in privinta cotelor.
Pentru masa succesorala respectiva (casa si teren) trebuie sa aveti cadastru.
Chiar dacă renunțați la judecata, taxa de timbru o pierdeți, iar în ce privește contractul cu avocatul, vedeți ce ati semnat, s-ar putea sa trebuiască sa ii dati banii.
deschideti proces in instanta , iar pana la primul termen fixat vorbiti cu mostenitorii si incheiati o tranzactie . astfel taxa de timbru vi se va restitui in intregime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare prezentare succesiune AnaMihai1 AnaMihai1 Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta, taxa de timbru mimi56_manolescu mimi56_manolescu Va rog sa-mi spuneti, într-un proces de succesiune, 4succesori, cine plătește taxa de timbru? Cel care introduce actiunea la început iar la terminarea ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Oana_G Oana_G Mai exista vreo cale de realizare a taxei de succesiune in afara de cea prin intermediul notariatului, si cam cat ar fi aceasta taxa? (vezi toată discuția)