avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită calculul dobanzii la sold in perioada executarii
Discuție deschisă în Executare silită

calculul dobanzii la sold in perioada executarii

Stimati Domni,
Am urmatoarea situatie:
Ca urmare a contractarii unui credit la CAR, s-a ajuns, datorita neachitarii acestui credit, la o valoare de achitat de 4.200,00 Lei. Unitatea creditoare a initiat actiunea judecatoreasca avand ca rezultat emiterea unui ordin de executare prin executor judecatoresc. La primirea ordinului am convenit de comun acord cu executorul judecatoresc retinerea din salar a unei sume lunare pana la achitarea integrala a debitului. La sfarsitul perioadei, dupa achitarea integrala a sumei inscrise in ordinul de executare, unitarea creditoarea mi-a comunicat ca mai am de achitat inca 1.500 lei reprezentand dobanda calculata la sold, avand in vedere faptul ca nu am achitat suma intr-o singura etapa. Va rog sa-mi comunicati daca aceasta dobanda este legal calculata si pretinsa, fara a avea o alta hotarare judecatoareasca?
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 07:17, 12 August 2009
Daca in hotararea judecatoreasca este precizata doar executarea silita pentru suma de 4.200,00 lei (eventual si cheltuieli de judecata), dar fara vreo mentiune privind calcularea dobanzilor in baza OG 9/2000, atunci nu exista nici un motiv pentru care sa va mai solicite aceasta suma de 1.500 lei. Oricum trebuie sa cititi foarte atent in contractul de credit cu CAR-ul sa nu cumva acolo sa precizeze ceva cu privire la penalitati sau dobanzi datorate in caz de neplata la scadenta a unor sume.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda dupa incuviintare executare silita. MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie. Solutie: Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc ... (vezi toată discuția)
Executare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie. Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unui imprumut car neachitat camda camda buna seara. un car obtine execuatrea silita pentru un contract de imprumut neachitat la timp. executorul judecatoresc s-a indreptat asupra girantului. ... (vezi toată discuția)