avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare persoana cu CI la adresa si logodnica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare persoana cu CI la adresa si logodnica

Buna ziua,

Situatia e in felul urmator:

Mama cu ceva probleme la cap, plus abuz serios de alcool. Anul trecut pe vremea asta plecam in UK impreuna cu logodnica pentru ca ne-a dat afara din casa (verbal si de comun acord, nu a fost folosita nici un fel de procedura legala). Nu am reusit acolo si ne-am intors in garsoniera care este proprietatea mamei, dar unde intre timp am facut eu buletinul (deci am CI la adresa respectiva).

Intrebarea mea este urmatoarea: ne poate evacua LEGAL si daca da, cum?

Situatia s-a cam intors in favoarea mea fata de ultimi ani, vorba aia, daca tot calci pe bec, risti sa te mai si tai. In primul rand ca am buletinul aici, la adresa, si in al doilea rand am inceput sa am martori din jur ca se comporta tot mai ciudat, ilogic si agresiv. Administratora blocului mi-a comunicat ca a fost agresiva si i-a vorbit urat, si nu a vrut sa coopereze pentru o problema legata de garsoniera, raspunzandu-i cu injurii.

O alta intrebare ar fi daca ne ajuta intr-un fel ca eu si cu partenera sa ne casatorim d.p.d.v. legal, ii ofera ei un avantaj in plus? Ea nu are CI la adresa de aici, ci intr-un sat din Calarasi.

Nu exista alte probleme, muncim amandoi mult, eu pe IT ea jurnalism, ea vine seara tarziu acasa de la munca, avem si proiecte pe cont propriu pe langa munca, nu raspundem urat, nu injuram, nu am lovit-o, suntem oameni cu o educatie si cu anumite standarde, dar problema mamei cu bautura este una veche si nu conteaza, cand e sub influenta alcoolului, cauta orice motiv posibil, real sau imaginar, ca sa faca scandal si sa ne deranjeze.

Are dreptul legal sa ne deranjeze cand vrea ea, pot sa ma leg cumva de asta? Daca mai vine si este bauta, exista posibilitatea sa vina politia cu un etilotest si sa constate ca ne deranjeaza sub influenta alcoolului?

Chiar imi pare rau ca este mama, dar... asa nu se mai poate. Am avut si noi greselile noastre de copii prosti, dar acum ne-am maturizat si muncim amandoi pana la epuizare pentru viitorul nostru, si in putinele ore disponibile de odihna este foarte urat sa mai trebuiasca sa ne trezim si cu asa ceva pe cap.

Ne-am gandit sa ne cautam sa stam in chirie, dar totusi sunt niste foarte multi bani care se pierd aiurea, cand am putea face altceva cu ei, daca tot avem o casa unde am adresa in buletin.

Nu as vrea sa ajung in instanta, dar daca trebuie si am resursele financiare, ramane pana la urma si asta o optiune (daca am ce si cum sa fac).
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:29, 18 Aprilie 2016
Pentru 2016 este un pic (sau mai mult) absurd ca intr-o garsoniera sa stea 3 persoane adulte, din care 2 tinere cu putere de munca si cu loc de munca. Logic, normal, social, moral si legal este ca mama sa dispuna de garsoniera ei asa cum vrea ea. Are o varsta si o proprietate, poate face ce vrea ea, ca bea, ca doarme, ca moare-acolo este treaba ei.
Dvs. si logodnica (sau sotie ce este) ar trebui sa va vedeti de drum si sa va faceti viata (cu chirie, cu credit sau treaba dvs.) dupa puterile dvs.
Una peste alta, da, in calitate de proprietar, mama poate cere evacuarea dvs. in instanta (desigur, nimeni nu vrea sa ajungeti p'acolo sa va mai faceti si de ras, avand in vedere ca judecata-i publica), insa eu am convingerea ca intelegeti care-i statutul dvs. si ce aveti de facut. Bafta multa!
Nu am scris nicaieri ca mama locuieste cu noi in garsoniera. Sunt eu cu logodnica, mama locuieste la alta adresa.

Cat despre chirie, traim in continuare in tara muritorilor de foame, iar o suma de 600-800 de lei pe luna, cat ar fi cea mai mica chirie posibila, este enorma chiar si pt. 2 salarii si as vrea sa fie ultima solutie la care apelez.

[Partea editata nu are legatura cu speta din punct de vedere juridic. ]
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
Admin, administrator
[Editat parte offtopic]

RIMAX a scris:

Intrebarea mea este urmatoarea: ne poate evacua LEGAL si daca da, cum?

Da, atata vreme cat este imobilul ei, poate dispune de bun asa cum vrea, va poate evacua legal si simplu printr-o actiune in evacuare fara sa dea explicatii prea multe. Prin aceasta evacuare nu va incalca dvs. vreun drept, ci dvs. ii incalcati ei dreptul de proprietate prin faptul ca nu doriti sa iesiti de acolo. Mai multe nu-s de spus in aceasta speta.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
Admin, administrator
[Partile editate raspund unui fragment eliminat din mesajul anterior sau nu au legatura cu speta din punct de vedere juridic. ]

Dupa 5 zile de venit acasa la ora 23:00 de la munca, PLUS PROIECTE PERSONALE, iti cam sare mustaru' cand esti deranjat sambata din somn (treaba mea ca dorm la ora 19:00 dupa o saptamana de munca, am tot dreptul sa dorm la ce ora vreau eu), ca de ce nu raspund la telefon ca e ea mama si e mai cu mot decat restul oamenilor. I-am explicat foarte clar ca dupa o saptamana de munca am telefonul pe silent in weekend, si nu doar ea, NIMENI nu ma gaseste la telefon pentru ca ASA VREAU EU. Nici sefi, nici prieteni, NIMENI, in weekend EU NU EXIST!!!
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
Admin, administrator
apelati la un avocat si o sa va explice ca DA, poate sa va evacueze si tot ce puteti face este sa taraganati deznodamantul.
Si poate sa va evacueze nu pentru ca e "MAMA" ci pentru ca e proprietar.
Si din fericire, in tara asta de "inapoiati", dreptul de proprietate este respectat chiar daca e vorba de "MAMA".

Totusi, as vrea sa va aduc atentiei, faptul marunt ca ea poate sa continue sa va sune si daca veti locui in alta locuinta - deci nu vad legatura de la evacuare pana la sarit mustarul pentru un telefon la o ora decenta.

[Partile editate raspund unui fragment eliminat din mesajul anterior. ]
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias-proprietar radutzublue radutzublue Buna seara. Ce se poate face in urmatorul caz ? In situatia in care o persoana X care locuieste cu chirie intr-o garsoniera are buletinul expirat si doreste ... (vezi toată discuția)
Am ci pe o adresa a parintilor horia33 horia33 am adresa din buletin pe adresa pe care sunt parintii proprietari, in casa asta m-am nascut am crescut si d ecand m-am casatorit au zis s astau in alt aparte ... (vezi toată discuția)
Tata vrea sa ne dea afara pe mine, pe mama si pe sotia mea care ... SVDA SVDA Tata vrea sa ne dea afara pe mine, pe mama si pe sotia mea care toti avem adresa aia in buletin si am construit la casa, el este pe contractul de casa, ce este ... (vezi toată discuția)