avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concediu crestere copil pentru profesii independente
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concediu crestere copil pentru profesii independente

buna tuturor...am o nelamurire...sunt consultant asigurari de viata de aproape 1 an...deci lucrez cu contract de colaborare, nu carte de munca...in cazul in care voi avea un copil, pot trece pe tata concediul de crestere copil? ... daca ma puteti ajuta cu vreun raspuns va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: florenta_22 , utilizator 21:41, 9 Octombrie 2009
Am contract de prestari servicii( agent reclama publicitara) din luna ianuarie 2009,in decembrie voi naste,mai am CIM (8 ore/zi).Desi se plateste la contractul de colaborare impozitul de 16 % am inteles ca, conform OUG 148/2005 art.1 alin 3 nu mi se va lua in calcul acest venit din contractul de colaborare, nu s-a facut cim cu timp partial pentru ca durata muncii nu este de 10 ore/saptamana,iar eu sunt peresoana fizica neautorizata si nu ma incadrez la nici una dintre categoriile:
-venituri din salarii ( ma incadrez cu CIM 8 ore,dar nu si cel de colaborare);
-venituri independente din activitati agricole;
-venituri din activitati independenta.
Se va lua in calcul venitul din contractul de colaborare sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie crestere copil daca realizez venituri din asigurari? crystina11 crystina11 Buna ziua, Colaborez cu o firma care se ocupa de asigurari ( am semnat un \"Contract de mandat pentru intermedierea in asigurari de catre Asistentii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate doar cu carte de munca? ely2006 ely2006 Buna ziua, Lucrez in jurnalistica si mai sunt perioade in care am doar contract de drepturi de autor sau mai nou de prestari servicii. In ultimele 10 luni ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei cic barry barry buna ziua, trebuie sa nasc in ianuarie 2011 si as dori sa stiu daca cic o sa se calculeze 70% din media veniturilor pe ultimele 12 luni,adica ian-dec ... (vezi toată discuția)