avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de maternitate doar cu carte de munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de maternitate doar cu carte de munca?

Buna ziua,

Lucrez in jurnalistica si mai sunt perioade in care am doar contract de drepturi de autor sau mai nou de prestari servicii.
In ultimele 10 luni am beneficiat si de CIM. Daca intrerup din nou cartea de munca pierd dreptul la indemnizatie de maternitate in cazul in care raman insarcinata anul viitor?
Doar munca cu carte de munca timp de 12 luni da drept la indemnizatie sau sunt si ale tipuri de contracte care permit acest lucru?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ely2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:43, 10 Noiembrie 2009
1. Din OUG 148/2005:
Art. 1. -
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
2. Din venituri profesionale supuse impozitului pe venit fac parte si contractele de colaborare si conventiile civile de presta
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Veniturile luate in calcul la stabilirea dreptului de indemnizatie crestere copil sunt definite in Normele de aplicare ale OUG 148/2005:
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă sunt cele definite de Codul fiscal la art. 55 alin. (1) şi (2), la art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71.
Daca activitatea dvs se incadreaza la unul din aceste paragrafe, atunci se considera ca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Yulya88 Yulya88 As dori sa stiu daca imi pot plati singura contributiile la stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?Nu am si nu am avut carte ... (vezi toată discuția)
O mamica angajata ca programator cu impozit pe venit zero poate primi indemnizatia lunara pt cresterea copilului? imosoft imosoft Buna ziua, O mamica angajata ca programator, cu impozit pe venit zero (firma beneficiaza de deducerea respectiva cf legii date in 2004) poate primi ... (vezi toată discuția)
Cic si srl mibut mibut Buna ziua, Sunt in CIC de 1 an si 9 luni, in mai putin de 3 luni ar trebui sa ma intorc la serviciu. As vrea sa-mi infiintez un SRL si sa incep o ... (vezi toată discuția)