avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile rezervei succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile rezervei succesorale

Bunica mea are 77 de ani. Are doi copii. Vrea sa imi lase apartamentul ei prin actul de vanzare-cumparare cu conditia ca eu sa o ingrijesc. cei doi copii ai ei nu vor sa aibe grija de ea. Ce se poate face in acest caz pentru ca actul sa nu poata fi atacat?
Contract de intretinere, donatie, renta viagera.
Pentru vanzare ar trebui sa platiti pretul si nu cred ca este cazul.
copii bunicii nu isi vor ceda partea. daca ei nu fac asta,contractul de intretinere sau donatia raman in picioare? va trebui sa dovedesc ca am un loc de munca si ca pot avea grija de ea? unul dintre copii este tatal meu,este plecat in strainatate si relatia cu el nu este tocmai una buna.
Cum veti avea grija de ea? In ce va consta grija?
Faceti act de intretinere, cu detalierea modului in care se va presta intretinerea, cu conventie asupra probelor. Notificati copiii, tatal si dfratele/sora lui, in sensul prestarii intretinerii sau incheierii actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract v-c imobil Cap. ALEXANDRA Cap. ALEXANDRA Am si eu o nelamurire si as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta...bunicii sotului meu ne-au facut contract de vanzare cumparare cu clauza pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunica catre nepot AndreiB2016 AndreiB2016 Buna ziua, Va solicit opinia referitor la ce acte trebuiesc intocmite in legatura cu transmiterea mostenirii de la bunica (un apartament). Va prezint ... (vezi toată discuția)