avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurari nu a vrut sa plateasca costul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurari nu a vrut sa plateasca costul reparatiei pentru ca sustine ca nu sunt eu proprietarul masinii

buna ziua ! am o mare nedumerire ca sa zic asa si nu pot sa inteleg !
in urma cu ceva timp am cumparat o masina de la un dealer auto , masina adusa din germania ! respectivul a scos numere rosii, am facut actele in speta si actul de vanzare - cumparare intre mine si dealer.la putin timp unul cu tirul m-a lovit , e lvinovat, a venit politia ..deci totul ca la carte pana aici ! am dus masina in service unde am reparat-o , abia acum apare problema ! firma de asigurari nu a mai vrut sa plateasca costul reparatiei. am dat firma de asigurari in judecata si nimic...cam toata lumea se leaga ca nu sunt eu proprietarul masinii( mentionez ca la momentul accidentului masina avea numere rosii,ulterior a fost inscrisa in bulgaria) si firma de asigurari sustine sus si tare ca nu sunt eu proprietarul! ce importanta are cine este proprietarul masinii acum ,sau unde se afla masina, sau daca mai exista? nu important este cine era proprietar la momentul impactului?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 12:33, 21 Aprilie 2016
La data accidentului, masina unde era asigurata, in Romania sau in Bulgaria. Pe ce nume era asigurarea facuta .
Despagubirea se plateste proprietarului autovehiculului. La data accidentului autovehiculul nu era inmatriculat pe numele dvs.; nu erati proprietar cu acte in regula. Litigiul se rezolva, amiabil sau pe calea instantei de judecata,intre dvs si persoana care figura in acte ca fiind proprietarul autovehiculului.
ing. Ioan Ciobanu
La data accidentului masina era cu numere provizorii rosii pe numele meu ! numere de Romania !
aveam autorizatie provizorie de circulatie ! ulterior am facut o sesizare catre ASF cum ca firma de asigurare a celui care m-a lovit nu vrea sa plateasca costulreparatiei! bineinteles ca nu amprimit raspuns nici in 30 zile si nici pana acum ! dupa ceva timp sa aflu ca firma de asigurari trimisese o hartie cu 2 luni in urma la inspectorul de daune in care spunea ca au fost nereguli ,lovitura este mai sus decat era mentionat in hartii si in poze , ca lovitura ar fi fost pe alta parte..etc...( in conditiile in care politia a fost la fata locului) este posibil asa ceva ? hartia trimisa la inspectorul de daune a fost trimisa doar lui si atat ! nu am fost anuntat de nimeni ! am aflat eu laaproximativ doua luni dupa ! vazand toate astea i-am dat in judecata ! vorbind cu cineva din domeniu si mai in subiect afluu ca toate astea se intampla 1. pentru ca am chemat politia si trebuia sa mainteleg amiabilcu cel care m-a lovit ( prima oara cand patesc asa ceva nu stiam cum sa procedez si nu aveam incredere in nimeni. mi s-a parut normal sa chem politia) si 2 . cel care m-a lovit a facut multe accidente unele aminteles intentionat tot ca sa scoata bani de laasigurari, si ar fi fost bagat la antifrauda asigurarilor sau ceva de genul...
Toata lumea se leaga de orice...
LA momentulul accidentului masina avea numere rosiiprovizorii pe numele meu ,numere de Romania,cu asigurare ! la momentul respectiv era contractuldevanzare cumparare care spunea clar cine a fost si cine este actualul proprietar!
in prezent masina este inscrisa pe ofirma din Bulgaria unde eu sunt utilizaztor si un alt proprietar!
Iar eu amdat in judecata firma de asigurari pt momentul accidentului cand eu eram singurul proprietar !
Intrebare de ce se pune mult accent pe faptul ca acum nu sunt eu proprietarul masinii? ce relevanta are? si chiar si asa am procura de laproprietarulmasinii in care spune ca sunt imputernicit de el sa-l reprezint in fata instantelor de judecata si a multor institutii!!!

practic ma lupt in instanta cu firma de asigurari pt suma de bani datorata service-ului pt reparatia masinii! revin cu o alta intrebare : oare eu trebuia sa-i dau in judecata?
Avand in vedere complexitatea cazului, consider ca cel mai bine este sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile si despagubirile in romania smith2008 smith2008 in data de 20.11.2010 am avut un accident de circulatie fiind lovit de un autoturism cu numere de bulgaria. Eu am tot o masina cu numere de bulgaria pe care am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto alpyne alpyne m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Reinnoire rca gssgicuta gssgicuta Am o masina care este pe firma in talon, a fost vanduta la o persoana fizica, are contract de vanzare-cumparare intre el si firma. Asigurarea a fost pe numele ... (vezi toată discuția)