avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Crestere Copil pentru Tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Crestere Copil pentru Tata

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Sotia mea a fost in Concediu Crestere Copil pentru o perioada de 2 ani dar s-a intors cu 3 luni mai devreme. Eu ca tata pot lua luna aferenta concediului meu, se pooate lua mai mult de o luna sau perioada maxima este de o luna
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 18 Aprilie 2016
Se poate lua pana la varsta de 2 ani a copilului.
1. Prevederea legala spune ca cel putin o luna din concediul crestere copul (CCC) este rezervata celuilalt parinte.

2. Asadar puteti sa intrati in CCC mai mult de o luna de zile, adica atat cat a mai ramas pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
Multumesc mult. Sotia in timp ce eu sunt in concediu de crestere copil poate lua stimulentul de insertie.?
1. Mama nu poate beneficia de stimulentul de insertie in timp ce dvs. beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

2. Daca dvs. veti sta numai o luna in CCC atunci in celelalte doua luni mama poate beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil, stimulent de insertie pentru tata - noua lege ConstantinLiviu ConstantinLiviu Buna ziua, Am o intrebare , va rog, daca se poate sa ma ajutati. Momentan , sotia este in crestere copil 2 ani pana la data de 12 august 2017 cu cel ... (vezi toată discuția)
Renunțare la concediul de creștere a copilului înainte de termen: poate intra în ccc celălat părinte? se primește stimulent de inserție în acest caz? ovit ovit Bună ziua! Dacă până în prezent beneficiez de concediu de creștere copil în calitatea de tată și sot...pot sa renunt la dreptul meu si sa revin la ... (vezi toată discuția)