avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabilitate- documente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabilitate- documente

Care sunt documentele pe care trebuie sa le primim de la o firma de constructii (SRL) care ne va efectua pentru asociatia de proprietari o lucrare importanta. Facem contabilitate in partida simpla, vrem sa avem tot ce prevede legea, pentru a nu fi probleme de neacceptare la plata.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:09, 18 Aprilie 2016
In primul rand,trebuie sa faca asociatia o comanda cu lucrarile solicitate,catre SRL.In baza comenzii SRL ar trebui sa emita un deviz estimativ cu lucrarile comandate si valoarea acestora,atat ca material,monopera,transport,utilaje,etc.si totalul lucrarii. In baza acestuia se intocmeste un contract de lucrari constructii ,daca va fi aprobat si semnat devizul de catre reprezentantii asociatiei . Dupa aceea,lunar, SRL va face situatie de lucrari cu lucrarile efectuate,insusite prin semnatura si stampila de catre asociatie,care va sta la baza intocmirii facturii de catre SRL . Daca in contractul incheiat este prevazuta plata unui avans,inainte de inceperea lucrarilor,acesta se va putea face numai in baza unei facturi de avans.Aceasta factura de avans,va fi scazuta ca valoare in prima factura cu lucrarile efectuate. La finele lucrarii,se va face de catre constructor ^proces verbal la terminarea lucrarii^,in acesta fiind trecute toate situatiile de lucrari intocmite anterior,deci valoarea totala a lucrarilor executate. Dupa semnarea acestuia de ambele parti,se vor regulariza eventualele sume neachitate. Daca SRL acorda garantie pentru lucrarile efectuate(asa ar trebui sa fie),garantia se va retine din valoarea lunara a facturilor. La expirarea termenului de garantie,sumele retinute anterior se vor restui SRL,dupa ce vor fi executate eventualele lucrari efectuate necorespunzator,rezultate din intemperii sau conform altor clauze prevazute in contractul incheiat cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Neprestarea de servicii platite in avans, din cauza beneficiarului veronicapopa veronicapopa Un srl emite o factura pentru prestari servicii catre un alt srl beneficiar, care plateste factura in avans. Prestarea serviciilor trebuie sa se faca lunar, ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii intre 2 srl-uri mrs templar mrs templar buna ziua,as dori daca se poate niste lamuriri in privinta unui contract de prestari servicii intre 2 srl-uri in vederea efectuarii unei lucrari de ... (vezi toată discuția)