avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... NePrestarea de servicii platite in avans, din cauza ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

NePrestarea de servicii platite in avans, din cauza beneficiarului

Un srl emite o factura pentru prestari servicii catre un alt srl beneficiar, care plateste factura in avans. Prestarea serviciilor trebuie sa se faca lunar, timp de 6 luni. Dupa o luna, prestatorul nu mai poate efectua nici un serviciu, pentru ca beneficiarul s-a razgandit. Prestatorul este obligat sa restituie vreo suma de bani beneficiarului?
Mentiuni.
1. pe factura nu se mentioneaza plata in avans
2 nu exista un contract semnat
3 exista un istoric pozitiv al relatiei dintre cele 2 srl-uri
Cel mai recent răspuns: veronicapopa , utilizator 09:57, 10 Noiembrie 2014
daca nu ati incheiat niciun contract, iar pe factura nu se specifica ca plata efectuata reprezinta pretul prestatiilor achitat in avans pe cele 6 luni, nu aveti ce sa mai restituiti beneficiarului
~ Conținut șters la cerere ~
Ideea a fost urmatoarea. Pe baza unui deviz de lucrari trimis beneficiarului, s-a specificat ca daca acel deviz se plateste in avans, se face o reducere. Practic, factura platita este suma cu reducere. Beneficiarul s-a razgandit. Desi s-a propus verbal sa se faca aceleasi servicii la alte locatii, el a refuzat.
este discutabil in conditiile in care exista acest deviz... a existat vreo comanda scrisa din partea beneficiarului, sau comanda a fost verbala?
devizul a fost trimis pe mail si pe baza lui a platit beneficiarul..
devizul este foarte detaliat, cu toate serviciile care urmau a fi prestate pe parcursul celor 6 luni. Daca dupa o luna, beneficiarul nu mai vrea acele servicii, eu ca prestator, dispus sa fac aceleasi servicii in alte locatii, de ce sa fiu nevoit sa dau banii inapoi?

Alte discuții în legătură

Factura emisa fara confirmare yomasse yomasse Am un contract de prestari servicii de o anumita valoare, in urma caruia am emis mai multe facturi si care au fost platite pana la concurenta valorii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate- documente courvoisier courvoisier Care sunt documentele pe care trebuie sa le primim de la o firma de constructii (SRL) care ne va efectua pentru asociatia de proprietari o lucrare importanta. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema ; o firma mi-a ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema ; o firma mi-a emis o factura de prestari servicii intretinere . Prestarea s-a facut in urma unei discutii ... (vezi toată discuția)