avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitionare auto fara fisa fiscala si de la fiul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitionare auto fara fisa fiscala si de la fiul proprietarului

Buna dimineata! Sunt pe cale de a achizitiona un automobil, insa am ceva indoieli. In primul rand, persoana care o da spre vanzare nu este proprietarul de acte, ci fiul sau. In al doilea rand, nu are fisa fiscala. Am si eu niste nelamuriri:
1) Poate fi facut actul prin fiu daca am toate datele proprietarului si copie dupa buletin, dar semnarea este facuta de fiu?
2) Fisa fiscala este necesara?
3) Ce acte e nevoie sa imi dea pentru a deveni proprietatea mea automobilul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:18, 18 Aprilie 2016
Pentru instrainare bun mobil,in cazul in care proprietarul de drept nu se poate prezenta,acesta trebuie sa incheie procura in favoarea aceluia pe care intelege sa il mandateze sa desfasoare acte si actiuni cu scopul tranzactionarii vehiculului
Este de preferat sa incheiati actul de tranzactionare vehicul prin notar care va impune proprietarului sau mandatarului acestuia documentele necesare
Este obligatorie depunerea certificatului fiscal si fisa de radiere
Vanzatorul la incheierea documentelor de tranzactionare vehicul trebuie sa va puna la dispozitie cartea de identitate,talonul completat la rubrica speciala,cele 2 seturi de chei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Masina revanduta fara fiscal Andra24 Andra24 Buna , Tatal meu a vandut o masina in 2008 iar cumparatorul nu a declarat masina la fisc , apoi a vandut-o la o alta persoana in 2013 iar recent masina a ... (vezi toată discuția)