avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... daune-interese
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

daune-interese

Buna ziua . Va rog mult sa imi raspundeti : am incheiat un contract cu o firma de termopane pt o executare de geamuri . Eu nu am fost atent ca a trecut in contract un geam si un balcon eu avand nevoie pt doua geamuri si un balcon . La masuratoare s-a observat greseala . Cand m-am intors la firma sa le spun ca renunt la contract ca nu am atatia bani cat m-ar costa pt 2 geamuri si un balcon au spus ca ma vor contacta ei . Mi s-a spus ca mi se v-a opri 10% din avans cu titlul de dauna interese . Este legal ? Precizez ca nu este trecut in contract ca se platestr deplasarea pt masuratoare . Si astept dr 4 zole si ni ma contacteaza nimeni . Va rog in raspumd si va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Andreea Ioana Miricioiu , Avocat 11:35, 18 Aprilie 2016
Este legala aceasta retinere de 10% in masura in care este trecuta in contract. Daca este trecuta aceasta clauza, nu aveti de ales, deoarece dumneavoastra ati fost in culpa in ceea ce priveste derularea contractului si verificarea datelor de comanda inscrise. Studiati contractul. Sincer, bine ca nu se retine integral avansul cu acest titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare ... c2023 c2023 Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare termica. Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai ... (vezi toată discuția)
Avans pentru inchiderea unui balcon Janina71 Janina71 Buna ziua! Pe data de 28.08 am platit un avans de 1400 lei la o firma de termopane pentru un balcon. Mi-a dat factura si bon fiscal pentru suma de 1000 lei cu ... (vezi toată discuția)