Buna ziua!
M-am angajat la o firma multinationala. Am semnat contractul, iar pe ultima pagina a contractului am fost obligata sa scriu: "Am primit 1 exemplar in original.", insa nu mi s-a dat 1 exemplar. Plus ca acele contracte nici nu erau stampilate de catre firma sau semnate de directorul firmei. In schimb, mi s-a spus ca voi primi contractul, in momentul in care voi pleca din firma. Ceea ce mi se pare dubios. Nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Oare de ce firma procedeaza asa? Ce siguranta am eu ca sunt angajata legal sau ca imi vor fi platite cotizatiile, sau ca-mi voi primi salariul?
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........
Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.
Cumva firma de care spui, se ocupa cu mobila si decoratiuni interioare? Nu dau numele firmei pentru ca si eu sunt in aceiasi situatie si incep sa am mari dubii pentru ca fisa postului nu corespunde cu ce trebuie sa fac. Mai ales ca nu am primit Protectia Muncii ceea ce face toata treaba si mai dubioasa. Sunt curios cum a ramas pana la urma. Astept mesaj. Mersi mult.
HG 500/2011
art.8
......
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal/profesional.
......
@Freeelis Ce pot sa fac e sa le reamintesc astazi... Problema e ca sunt pus sa fac si munca de manipulant marfa cand eu sunt angajat ca asistent vanzari. Si nu mi se pare in regula sa fiu pus sa folosesc utilajele din depozit fara ca eu sa am vreun certificat pentru acestea si nici Protectia muncii facuta. In plus, nici nu se folosesc regulile de siguranta, scuza colegilor fiind ca asa se face in toate depozitele.