avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... actiune in rectificare CF, prescriptie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

actiune in rectificare CF, prescriptie

O cooperatie de consum a vandut unei societati dreptul de folosinta primit de la stat pe perioada nedeterminata si fara plata in 2004. Ulterior, s-au mai efectuat două vanzari in 2011, respectiv 2015. Acest drept de folosinta gratuit a fost acordat unitatilor cooperatiste doar atat timp cat pastrau constructiile in proprietatea lor, urmand ca regimul jur al terenului sa se stabileasca prin ctr intre proprietarul terenului(in speta,eu) si noul propr al constructiilor(art 187 din L 109/1996) . Vanzarile s-au operat in CF, fara sa ma intrebe nimeni nimic. Daca solicit instantei sa constate nulitatea absoluta a primului ctr cu consecinta anularii si a contractelor subsecvente si sa presupunem ca merge, trebuie sa solicit si rectificare de CF. Intrebarea mea e, tinand cont de faptul că toti cumparatorii sunt de buna credinta, cand se prescrie dreptul la actiunea in rectificare?
Sper ca m-am facut inteleasa:)
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
anna0000, utilizator

Alte discuții în legătură

Rectificare cf RAMONIX RAMONIX Speta suna cam asa: a vinde lui b prin contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata un apartament de bloc (fara teren ca e in folosinta). Ulterior, a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie drept la actiune in constatarea nulitatii absolute a contractului de intretinere. dandanaua dandanaua Care este termenul de prescriptie a dreptului de a solicita instantei sa constate nulitatea absoluta a unui contract de intretinere autentificat la notar? ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren Liulica Gina Liulica Gina Buna dimineata! Sunt in proces penal cu M. acesta este tert untr-un lant de 3 vanzari ce au la baza un ctr. v/c constat nul de 3 instante (exista hot. jud. ... (vezi toată discuția)