avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Buna ziua. Daca un CCM expira si nu s-au incheiat negocieriule ce se intampla, este adevarat ca pe perioada negocierilor se aplica prevederile vechiului CCM. Si un temei legal va rog. Este foarte urgent. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 19 Aprilie 2016
Depinde de data expirarii ccm-ului si de cuprinsul acestuia.

Cand expira ccm si cand incep si cand au inceput negocierea pentru unul nou?
ccm expira in 30 aprilie, sindicatul a cerut sa inceapa negocierile insa societatea este in insolventa cu drept de administrare ridicat partial. Inca nu se stie cine pe cine trebuie sa mandateze pentru negociere si semnare, (administratorul judiciar, consiliul local - e societatea in subordinea cl-, si s-a facut adresa la ministerul muncii in acest sens, inca nu s-a primit raspuns) asa ca nu a inceput inca nici o negociere. probabil va incepe zilele urmatoare dar se va prelungii peste durata valabilitatii CCM. Ideea este dupa expirare ce prevederi se aplica?
Dupa expirare se vor aplica prevederile c.i.m., ale reg.intern si ale legislatiei in materie.

Nu se mai aplica prevederile c.c.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte manze manze lucrez la o societate care este in faliment. am o intrebare in legatura cu contractul colectiv de munca la nivel de societate. ccm nostru a expirat de 1 luna ... (vezi toată discuția)
Act aditional ccm dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua !1.c.c.m-ul expira pe 20.05.2014....Intrebare: sindicatul mai poate cere inceperea negocierilor in perioada asta? fac mentiunea ca, patronatul nu a ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)