avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare creante telefonie
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare creante telefonie

Buna ziua, am primit o instiintare de plata de la o firma de recuperare, pentru un abonament din 2010, in valoare de 7500ron. La telefon mi-au spus ca din debitul initial, pentru un telefon + abonament care adunate insumau undeva la 4-500 de lei, au trecut peste 2300 de zile, si ca vom ajunge sau nu in instanta daca nu ma hotarasc sa platesc macar o parte lunar. Mentionez ca m-au gasit dupa ce de 8 luni tot platesc popriri pentru date mai recente. Termenul de prescriere nu este de 3 ani de la data in care ei au preluat creanta? Ce pot sa fac in acest sens ?

Mentionez ca pe ultima hartie primita de la ei scrie:
Debit calculat 5.04.2016 - 7509.11
Zile intarziere: 1933
Notificari trimise pana la data 5.04.2016: 16
Rezolutie dosar: Refuz plata.

De asemenea mi-au comunicat faptul ca inca nu au trimis dosarul in instanta pentru recuperarea prejudiciului, in discutia telefonica si am spus ca in principiu sunt de acord cu plata esalonata a datoriilor, dupa momentul in care termin cu popririle curente de pe salariu (luna trecuta in cuantum de 50%), poate chiar incepand cu luna viitoare.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
prtech, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:30, 19 Aprilie 2016
Dacă le-ați recunoscut datoria, sunteți bun de plată.
Când ați încetat plățile?

Dreptul lor la acțiune este prescris. Dacă vă acționează în judecată, invocați prescripția.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la firma de recuperare albandra albandra Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa perimare/prescriere Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Va expun spre analiza urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati cu o indrumare: - credit contractat la o banca (ifn) in data de[b] ... (vezi toată discuția)
Cum se prescrie o datorie? Roxana 7 Roxana 7 Bună seara! Am avut un abonament la Cosmote in anul 2011, înainte cu doua luni de exprimare am depus cerere de reziliere dar mi sa spus că nu îmi va fi ... (vezi toată discuția)