avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna si preaviz

Buna,

Am si eu o intrebare: daca sunt in concediu de odihna si vreau sa-mi dau demisia, trebuie sa astept incheierea concediului, sa-mi dau demisia si apoi urmeaza preavizul sau pot sa imi dau demisia si sa ma intorc din concediu odata cu demisia si sa mai stau 15 zile in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:58, 11 August 2009
nu am intalnit cazul de demisie depusa in timpul concediului de odihna... , dar cred ca nu este nimic ilegal in asta.
Va trebui doar sa acordati preavizul de 15 zile lucratoare.
Concediul de odihna nu suspenda preavizul.
Efectuati concediu si apoi preavizul de 15 zile calendaristice.
Daca angajatorul este de acord sa va intoarceti din concediu, trebuie sa va compenseze in bani concediu de odihna neefectuat.
sau va va semna incetarea raporturilor de munca renuntand la dreptul sau la preaviz
Se poate sa va dati demisia in timpul concediului de odihna, doar asigurati-va ca aveti o dovada (nr. inregistrare, confirmare de primire daca o trimiteti prin curier/posta). Nu trebuie sa asteptati sa incheiati concediul de odihna pentru a incepe sa curga preavizul pentru ca in timpul concediului de odihna contractul de munca isi patreaza toate efectele. Ceele 15 zile de preaviz pot fi suprapuse cu zilele de concediu de odihna (daca mai aveti atatea), daca nu, la reintoarcere din concediu efectuati doar cate zile de preaviz v-au ramas.
grace_r a scris:

nu am intalnit cazul de demisie depusa in timpul concediului de odihna... , dar cred ca nu este nimic ilegal in asta.
Va trebui doar sa acordati preavizul de 15 zile lucratoare.
Concediul de odihna nu suspenda preavizul.

preavizul este de 15 zile calendaristice ;)

Alte discuții în legătură

Concediu platit dupa concediu medical greieregreiere greieregreiere Buna ziua, Va rog sa-mi dati lamuriri pentru urmatoarea situatie:sunt in concediu medical,daca inainte cu 15 zile de terminarea concediului medical imi ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)