Buna ziua,
Va rog sa-mi dati lamuriri pentru urmatoarea situatie:sunt in concediu medical,daca inainte cu 15 zile de terminarea concediului medical imi inaintez demisie,angajatorul este obligat sa-mi plateasca si zilele de concediu de odihna restante!?...Sau care este cea mai buna,avantajoasa solutie avand in vedere ca nu mai doresc reintoarcerea la acel angajator!?
Va multumesc!
Daca va inaintati demisia in timp ce sunteti in concediu medical, trebuie sa efectuati preavizul dupa ce va intoarceti la lucru, pentru ca, pe perioada concediului medical, contractul de munca este suspendat.
Va sugerez sa va intelegeti cu angajatorul si sa faceti o cerere de incetare a contractului cu acordul partilor, incepand cu data la care conveniti (oricum dupa concediu medical, ptr. ca nu poate emite decizie in timpul lui). Sau demisie cu art.79 lit.(7) Codul muncii (cu renuntarea partiala sau totala a angajatorului la prteaviz).
Indiferent de modul in care va inceteaza contractul individual de munca (CIM) angajatorul este obligat sa va compenseze concediul cuvenit si neefectuat la data incetarii CIM.
Este posibil??!??!
georgika
Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)
Demisie
bilibokzsuzsa
Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)