avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile salariatului

buna ziua.intrebarea mea ar fi ;este obligatoriu sa lucrez simbetele fara acordul meu si sub amanintarea ca mi se taia 25 la suta din bonusul salarial?in c.i.m este o clauza cum ca numai o simbata sint de acord sa o lucrez si in afara faptului si ore suplimentare obligatorii su amenintare si impotriva acordului meu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 19 Aprilie 2016
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.
moltumesc deci ca sa inteleg ca refuzul meu de a lucra obligatoriu simbetele si ore suplimentare fara ca sa fiu de acord nu atrage nici o sanctiune? si credeti ca ITM va lua masuri?este un oras mic si se cunoaste toata lumea
Nerespectarea legislatiei muncii este sanctionata contraventional de catre ITM/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna CristinaManasturean CristinaManasturean Bună seara, Lucrez la o firma unde suntem doar două angajate,colega vrea să plece în concediu de odihna,eu ar trebui să lucrez o saptamana in fiecare ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Alina9191 Alina9191 Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz Andrei toader Andrei toader Buna seara, am intrat in perioada de preaviz și managerul meu tocmai mi a spus ca trebuie sa lucrez și in wk fără sa se scadă din zilele de preaviz, ... (vezi toată discuția)