avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cod CAEN- jocuri de noroc-pacanele
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cod CAEN- jocuri de noroc-pacanele

Ma ajuta cineva cu un punct de vedere?
Am o speta pe cat de complicata pe atat de interesanta :) privind pacanelele.
Situatia suna cam asa:
Avem o societate X care are ca si obiect de activitate cod CAEN 5630- baruri si alte activitati de servire a bauturilor.
Aceasta societate X a incheiat un contr de inchiriere cu o persoana fizica, mai exact un contr. de inchiriere intre societatea X si nea' Ion prin care societatea X este chirias si nea' Ion este proprietar. Obiectul contractului este un spatiu comercial de 300 mp.
Ulterior, societatea X a subinchiriat cate o portiune din cei 300 mp ( respectiv cate 50 mp) catre doua societati care au ca obiect de activitate jocurile de noroc ( cod caen 9200). Restul suprafetei a ramas societatii X care desfasoara activitatea de baruri.
In urma unui control efectuat de Politia locala Bucuresti, i s-a acordat societatii X o amenda zdravana si s-a dispus masura suspedarii activitatii intrucat societatea X nu detine certificat constatator emis de ORC Bucuresti cu codurile CAEN corespunzatoare activitatilor de subinchiriere a spatiilol( 6820) cat si activitati de servire a bauturilor (5630).
Mentionez ca societatea X are sediul social in Brasov.
Va rog, help me, trebuie sa atac procesul verbal si nu stiu de unde sa incep, m-ar ajuta niste opinii.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:11, 20 Aprilie 2016
Dati detalii despre PV, norma, sanctiune, etc si ce anume va ganditi sa contestati (daca va ganditi la ceva).
Procesul verbal este intocmit de catre Politia locala Bucuresti. In procesul verbal este prevazut faptul ca faptele comise de contravenient incalca prevederile OG 99/2000 art 5 alin.1
Sanctiune- 700 lei amenda si suspendarea activitatii. Nu este semnat de catre reprezentantul societatii si nu existe un martor care sa fi semnat.
Incadrarea-i buna, nu aveti ce sa contestati. Totusi niste acte (respectiv, autorizatie de functionare si/sau certificat constatator onrc) au avut la-ndemana daca-au facut incadrarea aia. Chiar daca PV nu este semnat la contravenient, nu-i nici un avantaj pentru dvs., caci faptele rezulta din registre publice si accesibile la primarie si onrc.
Singura dvs. sansa este pe vicii de forma a PV, si anume cele din ordonanta 2. Bafta!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codurile caen calina mihaela calina mihaela Vreau sa infintez o intreprindere individuala ,avand obiect de activitate comercializarea de produse in regim de bar . pot sa am si jocuri de ... (vezi toată discuția)
Nedumerire legata de codurile caen iannispatriciu iannispatriciu Bună! Am o cafenea, iar societatea are codul CAEN 5630 „Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”. Dacă doresc să prepar piureuri din fructe ... (vezi toată discuția)
Bufet - cod caen 4799 ContSters206098 ContSters206098 Buna ziua, - pentru un bufet in cadrul unei U.M. este corect COD CAEN 4799- activitatea secundara?? - in Actul Constitutiv am acest cod caen secundar, ... (vezi toată discuția)