Buna ziua, Vin si eu cu urmatoarea problema:
- Am cumparat un teren in primavara trecuta in apropierea aeroportului Baneasa pentru a construi o casa; Toate bune, am scos certificat de urbanism si am inceput sa fac proiectul si obtinerea avizelor...
In certificatul de urbanism s-a cerut si aviz de la aeronautica; Dupa ce am achizitionat terenul (pt constructie - parcelat... - in primavara 2015), deputatii nostri au schimbat legea legata de zona de interferenta a aeroportului, iar cu noua lege terenul achizitionat se afla in zona respectiva;
Asta am aflat pt ca am depus toatele actele necesare pt avizul respectiv iar rasounsul lor a fost....Negativ, adica nu pot construi;
Intrebarea mea ar fi daca as putea face ceva legat de treaba asta ca sa pot construi acolo; Mentionez faptul ca am 2 vecini langa mine care au inceuput constructia legala, luand avizul de la aeronautica inainte de a se modifica legea;
Doresc in primul rand sa va contrazic pe tema ca ISC aproba autorizatia de construire;
Primaria emite CU - in care sunt cerute anumite avize, studii, documentatii tehnice, etc...
Prin CU - nu se cere intotdeauna avizul de la ISC, ci numai atunci cand este implicata o constructie existenta;
- In final cu CU si toate cele cerute in CU - primaria elibereaza autorizatia; in cazul meu - am CU eliberat de primaria Voluntari - Nu este cazul vreunui aviz ISC - deci Primaria v-a elibera autorizatia; abia apoi dupa ce am autorizatia, merg la ISC pt anuntarea inceperii lucrarilor - dar NU trebuie sa isi dea acordul;
- Dar comentariul dumneavoatra nu mi-a raspuns deloc la intrebarea pusa de mine; Legat de de acte, documentatii..... cunosc prea bine, fiind ing. de structuri. si lucrand in proiectare;
- Eu intrebam daca exista o cale jurdica, - de ex. sa merg la primarie sa le cer sa emita un CU fara acel aviz, sau sa merg la aeronautica sa invoc ca vecinii mei chiar daca legea s-a schimbat, sunt la 10 metri de mine si construiesc.