avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aviz negativ constructictie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aviz negativ constructictie

Buna ziua, Vin si eu cu urmatoarea problema:
- Am cumparat un teren in primavara trecuta in apropierea aeroportului Baneasa pentru a construi o casa; Toate bune, am scos certificat de urbanism si am inceput sa fac proiectul si obtinerea avizelor...
In certificatul de urbanism s-a cerut si aviz de la aeronautica; Dupa ce am achizitionat terenul (pt constructie - parcelat... - in primavara 2015), deputatii nostri au schimbat legea legata de zona de interferenta a aeroportului, iar cu noua lege terenul achizitionat se afla in zona respectiva;
Asta am aflat pt ca am depus toatele actele necesare pt avizul respectiv iar rasounsul lor a fost....Negativ, adica nu pot construi;
Intrebarea mea ar fi daca as putea face ceva legat de treaba asta ca sa pot construi acolo; Mentionez faptul ca am 2 vecini langa mine care au inceuput constructia legala, luand avizul de la aeronautica inainte de a se modifica legea;
Cel mai recent răspuns: Claus1500 , utilizator 11:36, 22 Aprilie 2016
Daca dupa achizitionare teren s-a modificat legea,va confruntati cu situatie delicata,respectiv va revine obligatia sa respectati legea in vigoare
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Doresc in primul rand sa va contrazic pe tema ca ISC aproba autorizatia de construire;
Primaria emite CU - in care sunt cerute anumite avize, studii, documentatii tehnice, etc...
Prin CU - nu se cere intotdeauna avizul de la ISC, ci numai atunci cand este implicata o constructie existenta;
- In final cu CU si toate cele cerute in CU - primaria elibereaza autorizatia; in cazul meu - am CU eliberat de primaria Voluntari - Nu este cazul vreunui aviz ISC - deci Primaria v-a elibera autorizatia; abia apoi dupa ce am autorizatia, merg la ISC pt anuntarea inceperii lucrarilor - dar NU trebuie sa isi dea acordul;

- Dar comentariul dumneavoatra nu mi-a raspuns deloc la intrebarea pusa de mine; Legat de de acte, documentatii..... cunosc prea bine, fiind ing. de structuri. si lucrand in proiectare;

- Eu intrebam daca exista o cale jurdica, - de ex. sa merg la primarie sa le cer sa emita un CU fara acel aviz, sau sa merg la aeronautica sa invoc ca vecinii mei chiar daca legea s-a schimbat, sunt la 10 metri de mine si construiesc.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz aviz aeronautica pentru constructie in baneasa ContSters387144 ContSters387144 Buna ziua Am si eu o prima intrebare pe acest site. Am cumparat un teren in Piera chiar langa aeroportul Baneasa. Am luat urbanismul ca sa incep o ... (vezi toată discuția)
Teren cu pug si fara puz elena319 elena319 Bună ziua. Vreau sa achiziționez un teren intravilan care are doar PUG și nu are PUZ. Proprietarul e în curs de obținere certificat de urbanism de la ... (vezi toată discuția)
Ma gandesc sa dau primaria in judecata! vreau sa construiesc ... MihStef MihStef Ma gandesc sa dau primaria in judecata! Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in ... (vezi toată discuția)