Un prieten, cetatean roman, avand o amenda penala neplatita, primta acum 5 ani in Olanda, a fost oprit pe autostrada in Germania, fiind retinut ulterior, in urma verificarilor, pentru acest fapt. Amenda e in jur de 1.800 euro. Ce risca? Va face inchisoare si daca plateste amenda?
Domnule, in Olanda daca nu vrei sa platesti amenzile fie poti face detentie (iar in urma executarii detentiei amenda nu dispare), fie ti se confisca automobilul. Nu cunosc cum se aplica aceste prevederi de catre autoritatile germane.
Bună ziua. Am primit o amenda de la primarie precum ca am aruncat gunoiul necorespunzător. Cu toate ca eu nu am aruncat nici un gunoi am avut adresa la chiria unde stăteam și mia venit corespondenta acolo la adresa si persoana respectiva la care plăteam chiria mia aruncat plicurile la gunoi și gunoiul pe unde a apucat probabil. Eu fiind plecat demult de acolo. În fine. Cert este ca am primit 100 de euro amenda de la primarie și eu habar nu am stiut. Am primit un email ca as avea o mie și ceva acum ceva de genul. Ce vreau eu sa știu este dacă amenda de la primarie este penala și dacă pot sa pățesc ceva dacă ma întorc în olanda.