avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, dovezi putine..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, dovezi putine..

Buna ziua,

In urma cu aproximativ 4-5 luni am cunoscut impreuna cu inca doi amici, prin intermediul unui functionar din primaria sectorului [nr editat] ( [nume editat]), o persoana pe numele Eana Claudia Aurora ce se dadea drept jurista mentionand faptul ca a fost sef departament juridic la ministerul transporturilor.Acesta a garantat pentru ea, urmand ca aceasta sa ne ajute sa obtinem un spatiu la metrou pentru a deschide un magazin.Am incheiat un contract, contract semnat de ambele parti pentru intermediere (contract ce nu a fost onorat), am achitat suma de 5000 RON ca avans.Ulterior aceasta ne-a comunicat ca ne mai poate obtine un spatiu, insa nu se mai poate incheia contract deoarece urmeaza sa dea banii drept mita D-nului director [nume editat] si complicilor sai [nume editat] si [nume editat] de la metroul.I-am dat si acea suma de bani, insa spre imprudenta noastra fara nici un document...Unul dintre amicii mei i-a dat o alta suma de bani pentru a obtine un teren in Bucuresti, bani ce urmau sa ajunga ca mita in primarie, iar celalalt amic a dat o suma de bani pentru o cunostinta, urmand ca acesta sa intre in politie.
De-a lungul a 3 luni de zile, am mers impreuna cu persoana respectiva in minister, am asistat la diferite discutii avute cu persoanele mai sus mentionate, fapt ce ne-a dat incredere.
In momentul in care ne-am dat seama ca suntem inselati, nu se rezolva nimic,am luat legatura cu persoana ce urma sa il ajute pe amicul meu sa intre in politie - un functionar din primarie.Acesta nu a recunoscut faptul ca ar fi primit bani sau ca ar fi discutat despre asa ceva (desi s-a intamlnit cu amicul meu si cu [nume editat] pentru a discuta - insa banii nu au fost inmanati direct lui), am mers impreuna cu el la [nume editat], am aflat ca de fapt banii au ramas la ea conform spuselor ei.
Problema este ca Eana Claudia Aurora inca inseala diferite persoane si nu am dori sa lasam faptele nepedepsite.
De asemenea, a incercat sa obtina un credit bancar in mod fraudulos, falsificand o adeverinta (nu a reusit deoarece persoana respectiva se afla in biroul de credite, la fel si ea).Adeverinta este in posesia mea, prietena mea a lucrat la banca. - o pot folosi ca proba?Ne-am dat seama in momentul in care am verificat firma de faptul ca este falsificata, persoana respectiva nu avea acel venit, probabil nici nu era angajata acolo.
In plus, unui amic i-a solicitat suma de 1000 de euro pentru a il angaja in primarie.Avea nevoie de 1 an vechime, pentru a solutiona problema Eana Claudia Aurora i-a intocmit un contract de munca cu o data anteriora, contract ce se afla in posesia lui.De asemenea si el a fost plimbat prin primarii...ministere..etc.. - putem folosi ca proba?
Ce ne sfatuiti sa facem?O plangere la politie, fara probe concludente (dovada platii), ar avea efect?
Exista cateva inregistrari audio, pot constitui o proba?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
giony18, utilizator
Aveti sanse. Faceti plangere penala si administrati proba cu martori.
Buna ziua.Delicata situatie cu multi participanti...Avand in vedere prietenii participanti si care au avansat sume ...,
existenta primului contract incheiat cu functionarul public din primarie ,aveti posibilitatea sa demonstrati situatia.Oricum in caz de plangere ,evident va iesii scandal mare cu consecinte pe masura.Probele audio pot sa va ajute dar in mica masura.Sustinerea cu pedepsiotul ,atentie ca va revine o culpa majora,infractiunea de dare si luare,fiecare parte cu culpa sa.
Faptele semnalate de dvs se incadreaza la infractiuni de coruptie.
Nu va luati dupa ynocentta fiindca denuntatorul este EXONERAT DE RASPUNDERE! Si orice jurist care se respecta stie acest lucru!
Va recomand sa faceti plangere la Parchetul National Anticoruptie !
[ link extern ] /
Bineinteles ca daca nu ii cunoaste pe cei in numele carora v-a cerut banii atunci fapta se incadreaza la inselaciune!B-)
SUCCES!
=D>
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Vorbele nu se cos niciodata la dosar,asa ca ,nu prea vad existenta tuturor elementelor constitutive ale vreunei infractiuni,nici macar cea de inselaciune.
O sesizare la Parchetul National Anticoruptie...cred ca va avea efecte MIHAI GRIGORE, are dreptate...:)
Aici avem , dimpotriva, o sumedenie de infractiuni. Printre infractiunile de dare si luare de mita, inselaciune, as mai adauga-o si pe aceea de trafic de influenta, conform art 257C. penal. Pentru darea de mita, mituitorul va fi exonerat de raspundere daca mituitorul denunta fapta autoritatii mai inainte ca organul de urmarire sa fi fostsesizat pentru acea infractiune. Avem deasemenea infractiunea de fals intelectual , conform art. 289 C.penal , si ma refer la falsificarea unei adeverinte care, chiar daca nu a fost folosita , exista o tentativa , aceasta fiind incriminata. Avem si un contract de munca incheiat cu o data anterioara ( 1 an) .Se pare ca sunt implicati si functionari din ministere, deci , avem un caz de coruptie foarte clar , la nivel inalt. Cred ca se impune depunerea unei plangeri cat mai urgent, faptele ,daca sunt reale, vor putea fi dovedite intrucat se vor efectua cercetari.
Exista totusi ceva probe, cele audio, unele inscrissuri si cred ca sunt si destui martori .Aveti grija la toate acuzatiile, asigurati-va ca tot ceea ce vreti scrie in plangere este real pentru a nu avea surpriza d a va trezi si dvs. cu vreo p langere pentru denunt calomnios.

Alte discuții în legătură

Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)
Mita ana28b ana28b Buna ziua, In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere??? Ielciu Anca Ielciu Anca Buna ziua. De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma ... (vezi toată discuția)